Evenimentul Zilei > Actualitate > Criminalul în serie care e liber de 18 ani! O poveste incredibilă din Vaslui
Criminalul în serie care e liber de 18 ani! O poveste incredibilă din Vaslui

Criminalul în serie care e liber de 18 ani! O poveste incredibilă din Vaslui

Drama de la Caracal scoate la iveală și alte fapte similare petrecute în țară, și rămase cu autori necunoscuți. Criminali cu sânge rece, în serie, trăiesc în continuare liberi. Patru femei din județul Vaslui au fost luate la ocazie și ucise, fără ca, la peste 18 ani distanță de la comiterea unora dintre fapte, autorul să fie prins. Toate au avut parte de același tratament sinistru: după ce s-au urcat în mașina agresorului au fost violate, apoi ucise. Trupurile le-au fost descoperite la luni distanță, ascunse, în păduri sau locuri virane. Anchetele nu au reușit în niciun caz să identifice autorul sau autorii.

Maria Bâru, Safta Ciubotaru, Marcela Tomozei și Anuța Manea sunt femeile ale căror trupuri au fost descoperite în păduri, la luni de zile de la data la care familiile lor le dăduseră dispărute, scrie Vremea Nouă.

Faptele s-au petrecut la începutul anilor 2000. Femeiele erau luate „la ocazie”, apoi dispăreau. Toate au fost găsite cu trupurile în putrefacție la luni distanță de la momentul în care familiile anunțau dispariția.

Prima victimă din serie, arată sursa citată, a fost Maria Bâru. Femeia  avea 46 de ani, doi copii si o gospodărie în Răchitoasa (judetul Bacău), de unde, pe 28 august 2000, a plecat până la o soră, la Vaslui. Cadavrul ei a fost gãsit în decembrie 2000, în pădurea Mitoc din comuna Costești, situată la jumătatea drumului dintre Bârlad și Vaslui.

La nici două luni distanță,  a fost comisă a doua crimă. Safta Ciubotaru avea 30 de ani, era văduvă cu doi copii. În 10 octombrie 2000, a plecat din Bârlad spre Vaslui, cu ”ocazia”. Cadavrul ei a fost găsit tot  în pădurea Mitoc.

Crime după același tipar, comise la 2 zile distanță

Doar două zile mai târziu, criminalul a acționat din nou. Victimă a fost Marcela Tomozei, soția preotului din Crețești, o tânără de 29 de ani la acel moment, mamă de doi copii. În acel dosar au existat și martori care au văzut mașina în care s-a urcat femeia, dar anchetatorii, mai scriu jurnaliștii, nu au ținut cont de relatările lor, considerându-i ”niște bețivi”.

În data de 12 octombrie 2000, femeia a plecat, cu autostopul, din Tecuci spre Vaslui. Purta pardesiu roșu, cămașă roz și fustă. La Tecuci, a fost văzută de un martor urcându-se într-o Dacie-papuc albastră. La dosar există inclusiv declarațiile unor martori care au trecut cu o căruță pe lângă o Dacie roșie care transporta pe bancheta din spate o femeie, despre care nu au putut preciza dacă era vie sau moartă. E posibil ca soția preotului să fi schimbat prima mașină cu care a pornit înapoi, cu autostopul.  După ce a depășit căruța, această Dacie a virat rapid spre o lizeieră de salcâmi, locul în care, luni de zile mai târziu, a fost descoperit corpul femeii.

Anchetatorii însă au pus la îndoială relatarea acestor martori, precizând că martorii în cauzã erau în stare de ebrietate, mai scriu cei de la Vremea Nouă. Surpeiză însă: la fața locului s-au găsit inclusiv urmele roților mașinii, care urmau exact traseul indicat de martori. După ce au realizat necropsia, medicii legiști au stabilit că Marcela Tomozei fusese strangulatã.

Mioara Anuța Manea, a patra victimă, avea tot 29 de ani  când a fost ucisă. Și ea plecase din Vaslui, cu autostopul, în 20 mai 2004.

Nici până azi anchetatorii nu au descoperit nici măcar o singură pistă care să ducă la un eventual suspect.

Sursa: Vremea Nouă

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.