Criminalul de la Oneşti a vorbit! Gheorghe Moroşan a ucis, dar n-are nicio problemă. Primele reacţii ale criminalului din Oneşti au fost dezvăluite de Directorul medical al Spitalului Oneşti, Anca Băncescu. Aici a fost adus Gheorghe Moroşan după ce a înjunghiat mortal doi muncitori şi a fost împuşcat de forţele de ordine.

Marţi, în jurul orei 12:00, el a fost detubat. Patru poliţişti îl păzesc pe criminalul din Oneşti. Conform informaţiilor oferite de Anca Băncescu, bărbatul este în stare stabilă. Moroşan le-a spus medicilor că este cardiac şi că nu a luat tratament psihiatric vreodată.

În jurul orei 13:00, starea lui s-ar fi agravat puţin, fapt pentru care va fi transferat la un spital din Bacău. Unitatea medicală din Oneşti are doar două locuri la Terapie Intensivă pentru pacienţii nonCovid-19.

Pacientul criminal ar putea dezvolta complicaţii din cauza multiplelor leziuni, astfel că se doreşte transferarea cât mai rapidă la Bacău.

Criminalul de la Oneşti a vorbit

„Mi-a zis că este cardiac, mi-a zis că este în tratament, dar atât. L-am întrebat, mi-a zis că nu a fost în evidenţă la niciun psihiatru, că nu a luat niciun tratament psihiatric.

Când a fost adus a fost foarte agitat, a trebuit să îl contenţionăm, după care s-a liniştit. Am încercat să discutăm cu el, am adus şi psihologul unităţii şi, împreună cu noi şi cu colegii de la Poliţie… la un moment dat s-a liniştit. Nu pot să spun dacă a colaborat sau nu (n.r. – cu psihologul).

Iniţial a părut să fie ok, dar totuşi leziunile au fost multe. Superficiale, dar multe. Practic, după ce s-au extras acele bile de cauciuc, medicii chirurgi au constatat că nu au fost atinse organe vitale. Dar, ţinând cont că aceste leziuni sunt nişte soluţii de continuitate, cu posibilitate ridicată de a se infecta, posibil ca pe viitorul apropiat sau îndepărtat să aibă complicaţii”, a explicat Anca Băncescu.

Medicul a precizat că nu ştie dacă rudele criminalului au luat legătura cu reprezentanţii spitalului pentru a se interesa de starea acestuia.

Pentru a citi filmul complet al evenimentelor, de la primul apel la 112 pânâ la împuşcare, puteţi accesa acest link.