Evenimentul Zilei > Actualitate > Criminalii lui Mihai Spătaru, şoferul de TIR ucis în faţa soţiei într-o parcare din Franţa, au fost arestați
Criminalii lui Mihai Spătaru, şoferul de TIR ucis în faţa soţiei într-o parcare din Franţa, au fost arestați

Criminalii lui Mihai Spătaru, şoferul de TIR ucis în faţa soţiei într-o parcare din Franţa, au fost arestați

Procurorii francezi au anunţat că au fost arestaţi criminalii lui Mihai Spătaru, şoferul român de TIR ucis în faţa soţiei, într-o parcare de pe autostrada N28 din Franţa.

După aproape o lună de la crima îngrozitoare care a şocat întreaga ţară, procurorii din Amiens, Franţa, au anunţat că au arestat doi suspecţi în cazul morţii lui Mihai Spătaru, şoferul român de TIR ucis cu o sabie, într-o parcare de camioane.

Presa din Franţa a anunţat că doi suspecţi au fost arestaţi de anchetatori în legătură cu crima, însă autorităţile nu au oferit mai multe detalii despre identitatea celor doi sau motivul crimei.

Doi bărbați, de origine irakiană, în vârstă de 27 de ani, arestaţi

Autorităţile nu au oferit mai multe detalii despre identitatea celor doi arestați sau motivul crimei. Românul a fost rănit mortal în inimă și în spate. Soția lui, tot șofer de camion a sesizat serviciile de urgență.

Din primele elemente ale anchetei, se pare că victima a lipsit din vehicul la câteva clipe după ce a auzit un zgomot s-a îndreptat spre el. În ciuda primului ajutor acordat de SAMU, a cedat rapid, a precizat atunci procurorul din Amiens, Franţa.

Procurorii Parchetului Amiens au anunțat marți dimineață arestarea celor doi presupuşi criminali

Conform anchetatorilor, cei doi suspecţi sunt irakieni, ambii în vârstă de 27 de ani. Unul dintre ei a fost prins în regiunea Rouen, în timp ce altul a fost prins în comuna Grand-Synthe. Mihai Spătaru a fost ucis în noaptea de 16 spre 17 mai 2021, într-o parcare de pe autostrada N28 din Franţa, chiar sub ochii soţiei sale.

Crima de pe A28  a șochat comunitatea camionagiilor români

Bărbatul de 39 de ani, care conducea camionul în pereche cu soția sa, a fost înjunghiat mortal în zona Translay (Somme), în miezul nopții, cu siguranță de hoți. Şoferul român de TIR se afla în parcare, în noaptea de 16 spre 17 mai, pe N28, iar la un moment dat, a coborât pentru a merge la toaletă,  iar înainte va verifica încărcătura. Imediat după ce a coborât şi a ajuns în spatele camionului, Mihai a fost atacat cu sabia de un individ.

Soţia sa a văzut totul, iar până să intervină, bărbatul a fost tăiat de două ori, iar criminalul a fugit.

Mai mult, strigătele de ajutor ale femeii ar fi fost auzite de ceilalţi şoferi aflaţi în parcare, însă niciunul nu a coborât pentru a sări în ajutorul colegului lor, notează francebleu.fr.