Noi detalii ies la iveală în cazul criminalului Ionel Boldea, reținut, azi-noapte, după ce a ucis un om și a rănit alte cinci persoane. După ce aomorât un bărbat și a rănit-o grav pe soția acestuia, el a luat, apoi, una din bicicletele victimelor și a fugit spre satul Temerești. Pe drum, a mai lovit două femei și un bărbat. S-a oprit direct la cârciuma din sat. Deși birtul era închis, recidivistul a lovit cu pumnii în ușă. Îmbrăcat doar într-un șort, individul dădea semne vizibile de comportament dezaxat, ceea ce, susțin polițiștii, arată că era sub influența alcoolului sau a drogurilor. Nervos că nu îi deschidea nimeni ușa, individul a furat o mașină, parcată în fața unei case. În acel moment polițiștii care se aflau pe urmele lui au tras trei focuri de avertisment. Bărbatul a reușit să scape, dar și să calce un om cu mașina, pe care, apoi, a abandonat-o într-un stufăriș, pe DC 682D, între localitățile Temerești și Făget. În căutarea agresorului au fost mobilizați aproximativ 200 de oameni ai legii. Boldea este din satul Bichigi, aparținător de orașul Făget. Surse judiciare susțin că este consumator de cannabis, iar polițiștii confirmă că este recidivist având la activ și alte fapte de lovire și alte violențe, ultima condamnare fiind din 2017, când l-a bătut pe un tânăr din Făget, până l-a băgat în spital.

Omor și tentativă de omor

Seria de incidente sângeroase a debutat miercuri dimineață în jurul orei 8,00 în parcul din localitatea timișeană Făget, situat pe strada George Garda. Polițiștii au fost anunțați că o persoană ar fi fost rănită în urma unui scandal, iar în momentul în care au ajuns la fața locului au descoperit un bărbat decedat și o femeie rănită grav. Este vorba de doi soți, bărbatul având 57 de ani, iar femeia 59.

Un martor ocular a declarat că cei doi soți făceau exerciții la aparatele de fitness montate în parc, când au fost atacați de Ionel Boldea. Bărbatul a fost mai întâi lovit. „Cu pumnii și picioarele a dat în el, apoi a făcut crima”, a explicat martorul. Amândoi soții au fost înjunghiați cu un cuțit pe care agresorul îl avea asupra sa. Femeia a fost găsită de salvatori în comă, într-o baie de sânge și a fost transportată la spitalul județean din Timișoara cu elicopterul SMURD. Medicii susțin că starea ei este deosebit de gravă.

Imediat după ce i-a înjunghiat pe cei doi, agresorul a luat una din bicicletele victimelor și a fugit de la locul faptei spre satul Temerești. „În drum spre Temerești, bărbatul ar mai fi agresat fizic alte trei persoane (două femei și un bărbat), lovindu-le”, spun reprezentanții Poliției Timiș.

Odată ajuns la Temerești, a furat o mașină, parcată în fața unei case, o Skoda Fabia, arată surse judiciare. În acel moment polițiștii care se aflau pe urmele lui au tras trei focuri de avertisment, care însă nu l-au impresionat pe infractor, acesta continuând să apese accelerația. Oamenii legii i-au pierdut urma, iar bărbatul a reușit să scape, dar și să calce un om cu mașina, pe care apoi a abandonat-o, într-un stufăriș, pe DC 682D, între localitățile Temerești și Făget.

Potrivit IPJ Timiș, în căutarea agresorului au fost mobilizați, miercuri, aproximativ 200 de oameni ai legii. „La acest moment se efectuează cercetari în vederea depistării persoanei în cauză, sub coordonarea Inspectorului șef al I.P.J. Timiș”, mai arată polițiștii. De asemenea, s-au instituit filtre în județ și localitățile limitrofe.

Cine este Arega

Potrivit anchetatorilor, agresorul este Ionel Boldea (cunoscut drept Arega sau Boldea Negruzzu), un bărbat de 33 de ani, din localitatea Bichigi, sat aparținător de orașul Făget. Conform presei locale, bărbatul a lucrat mai mulți ani ca ospătar în Lugoj, iar apoi ca bucătar și barman la alt local. Tatăl său a fost bine văzut în comunitate, paznic la școala unde a învățat, cât a fost elev, Ionel Boldea. Tânărul, spun localnicii, ar fi consumator de droguri, ei amintind cârdășia cu alt „client” din zonă al polițiștilor, cultivator și consumator de canabis, prins luna trecută, după ce a distribuit pe internet imagini în care întreține raporturi sexuale cu o minoră. Despre amândoi se vorbește că distribuiau droguri în mediile de elevi și tineri din localitate.  Unul din cei care îl cunoșteau pe Boldea a confirmat pentru EVZ că acesta consuma droguri: „Fuma iarbă, nu cred că avea bani de altceva. Dar pot confirma că era consumator”.

Polițiștii confirmă faptul că individul era recidivist având la activ și alte fapte de lovire și alte violențe, ultima condamnare fiind din 2017, când l-a bătut pe un tânăr din Făget, până l-a băgat în spital. Incidentul a avut loc în restaurantul unde Boldea era angajat. Acesta a fost condamnat la plata unei amenzi penale, daune morale şi plata cheltuielilor cu spitalizarea. Victima lui Boldea, un tânăr care lucrează acum în Germania, spune că nu i-a plătit nici în până în prezent sancţiunile la care a fost obligat de instanță. „A fost amendat degeaba, a declarat că nu are niciun venit şi nu are din ce să plătească. Nu avea nici un loc de muncă unde să i se pună poprire pe salariu. Am înţeles, de la cunoscuți, că în ultimul timp se droga destul de mult și era cunoscut în zonă ca un tip violent. A mai avut şi alte incidente în care a bătut nişte tineri. Pe mine m-a căutat pe perioada procesului să ne împăcăm. Vorbea prin oraş că, după ce o să ne împăcăm, mă prinde şi mă bate din nou”, a declarat pentru EVZ Sergiu Icobescu.

 

Te-ar putea interesa și: