Evenimentul Zilei > Actualitate > Criminal şi violator, eliberat. Sistemul judiciar este în faliment
Criminal şi violator, eliberat. Sistemul judiciar este în faliment

Criminal şi violator, eliberat. Sistemul judiciar este în faliment

De data acesta victima bărbatului a fost o măicuţă pe care a luat-o la ocazie, iar ce a urmat este înfiorător. Cazul a devenit viral fiind preluat de mass-media internaţionale.

Un caz cât de cât asemănător cu cel din Caracal a zguduit comunitatea. Un bărbat a reuşit să convingă o măicuţă să o ducă până acasă cu maşina, apoi a invitat-o să bea o cafea. Odată intrată în maşină bărbatul de 44 de ani a încercat s-o violeze pe măicuţă. La rezistenţa opusă de femeie, a strangulat-o apoi a făcut sex cu cadavrul.

Înspăimântătoarea întâmplare s-a petrecut săptămâna trecută în Portugalia, în localitatea Sao Joao din regiunea Madera. Măicuţa, de 61 de ani, s-a lăsat convinsă de bărbatul dependent de droguri şi cu antecedente pentru violenţă sexuală, sechestru de persoane şi trafic de stupefiante, să meargă cu el acasă. După câteva insistenţe din partea bărbatului, măicuţa Maria Antonia a acceptat invitaţia la o cafea. N-avea cum să bănuiască ce o aştepta şi nici faptul că bărbatul era un om foarte periculos.

„Avea antecedente, nu putea fi liber”

Cel deja arestat acum, a cărui identitate n-a fost dezvăluită, ieşise din puşcărie în urmă cu 3 luni, iar în acest interval de timp mai încercase să violeze alte două femei. Pentru acele fapte omul avea emis pe numele său mandate de arestare, care însă n-au fost puse în aplicare de autorităţi fiindcă nu l-au putut localiza.

Inevitabile polemicile, mai ales din partea feţelor bisericeşti s-aiuiscat imediat. Episcopul Manuel Linda, a aruncat acuzaţii foarte dure: „Sistemul judiciar este în faliment. O persoană cu antecedente penale grave, abia ieşită din puşcărie şi comite alte două tentative de viol, trebuia să fie supravegheată, nu să umble liber. Dimpotrivă, Statul a dat faliment şi se pare că cineva a dorit să ascundă delictul, fiindcă evident că pe nimeni nu interesează dacă victima aparţine Bisericii”, titrează Leggo.