Evenimentul Zilei > International > Criminal feroce, condamnat la închisoare pe viață. Românul care a îngrozit Spania
Criminal feroce, condamnat la închisoare pe viață. Românul care a îngrozit Spania

Criminal feroce, condamnat la închisoare pe viață. Românul care a îngrozit Spania

Pedeapsă maximă pentru un criminal feroce. Românul care a înspăimântat Spania a fost condamnat

Curtea Provincial de Almería l-a condamnat la închisoare pe viaţă pe  Ionel M., cel care a înspăimântat Spania cu un gest feroce.

Românul criminal este acuzat că l-a ucis pe fiul său minor, în vârstă de 8 ani, în subsolul casei sale din Balerma (Almería).

Românul i-a tăiat gâtul micuțului cu un cuțit, în semn de răzbunare față de soţia sa, care îl anunţase că va divorţa.

Crima a avut loc pe data de 20 aprilie 2018. Atunci, românul Ionel M., se afla cu cei doi copii ai săi minori, de 8 şi, respectiv 11 ani, la casa familiei de pe Avenida del Mar de Balerma.

În după amiază zilei, bărbatul i-a cerut minorului să-l însoțească la subsol, unde l-a înjunghiat cu un cuţit.

Condamnarea dispusă de Curtea Provincial de Almería impune, de asemenea, încă 12 ani și jumătate de închisoare pentru abuz în familie şi pentru alte două infracțiuni de vătămare morală, deoarece bărbatul pe dus pe celălalt fiu de unsprezece ani în subsolul casei, unde i-a arătat trupul fratelui mai mic.

Este pentru a treia oară când Curtea Provincială din Almería impune pedeapsa maximă prevăzută în Codul penal din Spania. Potrivit sentinței, românul a comis crima „ca un ultim act de răzbunare și control” asupra soţiei, care, cu câteva zile înainte, l-a anunţat că vrea să divorţeze.

Din datele anchtei reiese că acuzatul a insistat să meargă împreună cu soția sa în România, ţara sa natală.

Românul a devenit gelos după ce femeia a început să lucreze într-o seră, în anul 2016. A încput să o verifice, fiind obsedat de faptul că femeia ar avea un iubit, scrie okdiario.com.

Ziua fatidică

Așa cum reeiese din cele transmise de presa spaniolă, pe data de 20 aprilie 2018, între orele 15:00 și 15:45, inculpatul se afla, cu cei doi copii minori, la casa familiei de pe Avenida del Mar de Balerma.

La un moment, bărbatul i-a cerut minorului să-l însoțească la subsol. Astfel, când minorul s-a întors cu spatele, a fost atacat „într-un mod surprinzător și deliberat” cu un cuţit.

Tatăl i-a tăiat de multe ori pe gâtul fără ca micuțul să poată face ceva pentru a se apăra. Puţin mai târziu, bărbatul l-a dus celălalt fiu la subsol pentru a-i arăta trupul neînsuflețit al fratelui său mai mic, spunându-i că nu-l va ucide.

Şi-a anunțat soţia că l-a ucis pe copil

După gestul criminal, românul și-a sunat soția şi i-a spus că l-a ucis pe fiul cel mic, pe motiv că ea nu voia să-l însoţească în România.

I-a mai spus femeii că acum poate rămâne cu iubitul ei. Mai mult, femeia a fost sunată şi de fiul mai mare, care i-a spus că tatăl său i-a arătat trupul fratelui mai mic.

Femeia a suferit o traumă psihică, prezentând simptome de tulburare de stres post-traumatic, urmare a tragediei. Atât minorul, cât și mama sa, au fost victime ale unui prejudiciul moral „ireparabil”, la care a fost supuse de acuzat, dând vine pe ei pentru moartea fiului mai mic. În plus, inculpatul trebuie să plătească 360.000 de euro despăgubiri pentru mama și fratele minorului decedat, rlatează stiridiaspora.ro.

 


Crimă oribilă în Spania! Un român și-a ucis propriul frate

Crima care a șocat mapamondul. Autorul: un român stabilit în Spania

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: