În noaptea de duminică spre luni, vecinii unui imobil de lux din  Church Lane, Headley au auzit împuşcături. La ora 2.30 AM au sosit şi poliţiştii care au fost martorii unor scene, parcă, desprinse din război. Aceştia au descoperit în grădină, trupul neînsufleţit al unui bărbat, iar o femeie suferise răni grave la picioare şi un alt bărbat a fost împuşcat în urmă. 

Conform sursei citate, cele trei victime participau la o petrecere de swingers organizată de artistul  Braintear Spookie. La acest eveniment s-au adunat 450 de persoane care au răspuns unui apel online distribuit pe reţelele sociale. Participarea la acest eveniment s-a făcut contra cost, un bilet costând 20 de lire. 

În urma tragediei, câteva asistente prezente la petrecere au încercat să resusciteze bărbatul împuşcat în piept, însă fără succes. La sosirea paramedicilor, acesta a fost declarat mort. 

Martorii spun că aceste petreceri sunt gălăgioase, iar petrecăreţii nu se dau în lături de la gesturi scandaloase. Ba mai mult, vecinii spun că persoanele care participă la aceste evenimente, devenite deja o tradiţie în sat, consumă şi comercializează droguri, reprezentând un adevărat pericol pentru copiii localnicilor.

Imediat după ce s-au auzit împuşcăturile, invitaţii s-au risipit într-un timp record, fără ca poliţia să reuşească să stabilească un scenariu al celor întâmplate. Poliţia încă investighează acest caz, totodată, făcând şi un apel către martorii care au observat ceva. Aceştia sunt rugaţi să contacteze autorităţile pentru a le ajuta să încheie această anchetă şi pentru a găsi şi a pedepsi vinovatul.