Editura Evenimentul si Capital

CULISELE CRIMEI care a ȘOCAT România. Ce este o „SINUCIDERE BREATHLESS”? Irakianul, căsătoria CIUDATĂ, Richard Gere și Jean Paul Belmondo

Autor: | | 10 Comentarii | 26759 Vizualizari

Sorina Chivoiu AL Falahi, femeia omorâtă de soțul său, își dedicase viața orfanilor. Zece lovituri de cuțit și cinci gloanțe au transformat într-o știre națională o poveste care se derula discret. Un irakian a omorât două femei și apoi a provocat un polițist care l-a împușcat mortal. Orice știre de fapt divers ascunde, sub poleiala de senzațional și de amănunte morbide, o poveste de viață. De cele mai multe ori, tragică.

Așa este și povestea Sorinei Maria Chivoiu, devenită Al Fatahi după una dintre cele mai ciudate cununii de care am auzit în ultimul timp. Ea avea 48 de ani, el 50. El locuiește în Norvegia, unde a emigrat din țara sa natală, Irak. Ea stă la București și viața îi e legată 24 de ore din 24 de un orfelinat. De mai bine de 10 ani, se văd o lună, vara, când ea merge la el în concediu, și câteva zile legate, în care el vine în România. Ultima oară, el a intrat în țară acum câteva zile.

De 24 de ani în slujba copiilor

Dintre multele lucruri pe care le-am auzit în ultimele zile despre Sorina, cel mai important mi s-a părut că era pregătită să facă față oricărei situații de criză. Conducea o instituție unde deseori izbucneau violențe. O prietenă de-ale ei ne-a spus că Sorina potolea pe oricine doar cu o privire. Se pare că nu a reușit asta o singură dată. Duminică după-amiază.

Sorina Maria Chivoiu Al Fatahi era șefa Centrului de Plasament „Pinocchio”, din Sectorul 1 al Capitalei. Lucra aici din 1994. A fost, pe rând, educatoare, asistent social și apoi șefă.

Colegii o descriu ca pe un educator dedicat copiilor abandonați. Cel mai bun argument că ăsta e adevărul e faptul că în fiecare decembrie, la Centru se organizează o serbare la care participă oameni din toate domeniile de activitate, profesori, brutari, polițiști. Toți sunt foști „elevi” ai orfelinatului care, după ce au împlinit 18 ani, și-au găsit propriul drum în viață. Sorina a jucat un rol important în schimbarea destinului lor, din copii abandonați în oameni pe picioarele lor.

Un alt amănunt din cei 24 de ani este că, acum mulți ani, a reușit să ducă un cor al copiilor de la „Pinocchio” la emisiunea Echipa Fantastică, a lui Titus Munteanu, show-ul unde s-au lansat Călin Geambașu și Mălina Olinescu.

Sunt multe astfel de povestiri despre asistentul social Sorina, dar ajungem la informația șocantă din biografia ei, prea scurtă. Experiența profesională acumulată o învățase să stăpânească orice situație dificilă. În orfelinat ajung copii care provin din medii violente sau cu probleme mentale care îi transformă în oameni violenți. Colegii Sorinei spun că ea stingea orice conflict. Uneori era de ajuns o singură privire.

Căsnicie part-time

Încă un lucru extras din amintirile colegilor despre Sorina. Mulți nici nu știau că e măritată. Nu ascundea acest lucru, cea mai bună dovadă fiind faptul că numele de Al Fatahi apare în toate actele oficiale despre ea, pe un act prin care e desemnată în consiliul de administrație al unei școli din Sectorul 1 sau pe declarația de avere. Aici sunt trecute un teren mic în satul Mănăstirea, Dâmbovița, un apartament de doar 44 metri pătrați în Buftea, și un venit doar puțin peste cel mediu de la Direcția de Protecție a Copilului.

Totuși doar apropiații ei știau că Sorina se căsătorise în 2008 cu un irakian, stabilit în Norvegia. Se cunoșteau mai demult și, tot actele oficiale o spun, au în comun dorința de a ajuta. Altfel de ce să faci o fundație pentru ajutorarea bătrânilor, Hope for Life. Aici, ea apare președinte, iar două rude ale soțului său figurează ca vicepreședinte și secretar.

Soțul se numește Mohamad AbdelAziz Al Fatahi și avea 50 de ani. În Norvegia, în Alesund, provincia Moed og Romsdal, Mohamad are o afacere, dar colegii Sorinei nu știu în ce constă ea.

În toți acești ani, Sorina și Mohamad nu au locuit niciodată mai mult timp împreună. Când el vine în țară, împart apartamentul ei din Buftea, cumpărat înainte de căsătorie, în 2004. În declarația ei de avere nu apar veniturile soțului și nici vreun ajutor bănesc pe care el i l-ar fi dat. Din cauza acestei vieți împărțite între două țări nici nu îl cunoșteau pe Mohamad mulți dintre colegii Sorinei.

Duminică în familie

Duminică după-amiază, vecinii soților Al Falahi, din Aleea Tineretului, din Buftea, au auzit țipete. Nimeni nu a intervenit. O vecină povestește că, pe la 17.30, l-a văzut pe Mohamad în fața blocului vorbind la telefon. Avea mâinile murdare de sânge.

Acum știm că bărbatul suna la Poliție, la 112, unde anunța că „am omorât mama și fata”.

În urmă cu o lună și jumătate, Sorina a avut un accident. A lovit-o o mașină pe trecerea de pietoni. S-a rănit la cap și a stat în spital, la Floreasca, pentru investigații. Acum o lună, îngrijorată, mama ei, Elena Chivoiu, a venit la București. Ea avea 79 de ani.

Duminică, erau în apartament toți trei. Acum doar se presupune ce s-a întâmplat. Unii cred că Mohamad a făcut o criză de gelozie, dar deocamdată nu sunt date concrete despre asta. Ceva s-a întâmplat pentru că el a luat un cuțit de bucătărie și le-a înjunghiat pe ambele femei.

La autopsie s-au numărat zece lovituri de cuțit pe trupurile lor, cele mai grave fiind la gât.

Romanii care au ajuns azi la casele de schimb s-au uitat socati! Cat a ajuns sa coste 1 euro

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI