Evenimentul Zilei > Justitie > Crima de la Timișoara. A fost adus în România afganul care și-a înjunghiat doi compatrioți, după ce și-a văzut spulberat visul de-a trăi în Occident
Crima de la Timișoara. A fost adus în România afganul care și-a înjunghiat doi compatrioți, după ce și-a văzut spulberat visul de-a trăi în Occident

Crima de la Timișoara. A fost adus în România afganul care și-a înjunghiat doi compatrioți, după ce și-a văzut spulberat visul de-a trăi în Occident

Bărbatul care și-a omorât un conațional și a rănit grav un alt afgan a fost găsit în Grecia și a ajuns în România, aici unde va răspunde penal pentru fapta sa.

Un cetățean afgan a fost adus, vineri, în țară, de către o escortă a Poliției Române. Bărbatul era urmărit la nivel internațional, pentru comiterea infracțiunilor de omor și tentativă de omor, la data de 19 aprilie 2021, în Timișoara, victimele fiind 2 cetățeni afgani.

Căutat de autoritățile din România, afganul a fost arestat în Grecia

Urmăritul, semnalat prin intermediul Sistemului de Informații Schengen, în baza unui mandat european de arestare, a fost depistat în Grecia, la data de 17 iunie, ca urmare a valorificării informațiilor furnizate de către polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Timiș și a schimbului de date și informații dintre Centrul de Cooperare Polițienească Internațională și autoritățile polițienești omoloage din Italia și Grecia.

Ulterior, autoritățile judiciare elene au dispus arestarea, în baza mandatului european de arestare și predarea acestuia către România, în vederea continuării cercetărilor, în cadrul dosarului penal.

A înjunghiat din răzbunare, nu a mai ținut cont de nimic

„Inculpatul A.F., cetăţean afgan, în timp ce se deplasa alături de alţi trei migranţi afgani, pe bulevardul Republicii din Timişoara, ar fi aplicat, în spate, victimei I.A.J., la rândul său migrant, o lovitură cu un cuţit, producându-i o plagă înjunghiată penetrantă, soldată cu hemoragie, leziune traumatică gravă ce a condus la decesul victimei, în scurt timp, la spital”, preciza Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș, după evenimentul violent în care au fost implicați cetățenii afgani.

Sure din anchetă vorbeau pentru evz.ro despre conflictul sângeros consemnat în orașul de pe Bega. „Investigatorii au vizionat zeci de ore de imagini surprinse de camerele stradale din zonă. S-a încercat astfel conturarea unui traseu al fugarului, un personaj despre care se știe doar că este afgan. La fel ca și cele două victime ale sale.

Rămăsese fără banii pe care îi dăduse pentru a ajunge în Occident

Cu ajutorul mărturiilor supraviețuitorilor care s-au lăsat cam greu convinși să vorbească, dar și cu cel al informațiilor obținute din lumea migranților, a călăuzelor, criminalul a fost identificat. Avem un nume, dar nu știm, cât este de real. Oamenii ăștia nu au documente. Și dacă au nu prea ai cum să le verifici. Acel nume, descrierea lui, dar și alte indicii precum locurile prin care umbla pot duce la prinderea lui”, spuneau sursele respective.

Criminalul a vrut să se răzbune pe cei doi compatrioți, care l-au înșelat. El voia să ajungă în Occident, dar a rămas blocat în România, din cauza „țepei” primite, care l-a lăsat fără bani.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: