Regizorul Babak Khorramdin a fost ucis și dezmembrat după ce s-a întors acasă în Iran de dorul părinților. Numai că, părinții furioși l-au ucis deoarece nu era încă căsătorit.

Părinții lui Babak Khorramdin au mărturisit că l-au ucis și că au făcut același lucru fiicei lor acum trei ani și ginerelui lor acum zece ani, relatează presa iraniană.

Părți din trupul lui Khorramdin au fost găsite în saci de gunoi și o valiză într-o suburbie din Teheran

El a fost ucis în urma unei dispute între el și tatăl său, care era supărat că fiul său nu era căsătorit la vârsta de 47 de ani, relatează politia locală. Mohammad Shahriari, șeful Curții Penale din Teheran, a declarat că tatăl a mărturisit că și-a anesteziat fiul, apoi l-a înjunghiat, l-a tăiat și i-a aruncat bucățile de corp la  gunoi.

Părinții lui Khorramdin au fost arestați pe fondul unei anchete în curs. Mai mult, părinții au mărturisit că și-au ucis și dezmembrat fiica și ginerele exact cum a procedat şi cu fiul lor, a raportat Agenția de Știri Tasnim.

Babak Khorramdin

Tatăl regizorului a declarat instanței: „nu am deloc remușcări”

Poliția spune că a găsit dovezi ale crimei în casa familiei din capitala Iranului. Khorramdin a absolvit Facultatea de Arte Plastice a Universității din Teheran în 2009 cu un master în cinematografie. S-a mutat la Londra în 2010 pentru a-și continua studiile și mai târziu s-a întors în Iran pentru a preda studenților.

Printre realizările sale se numără o serie de scurtmetraje realizate la Londra, inclusiv Crevice și Oath to Yashar, unde povesteşte despre experiența unui tânăr care se muta la Londra pentru a studia lăsându-şi familia acasă.

Părinții lui Babak Khorramdin apar în instanță

Jason Brodsky, analist și editor la Iran International TV, a declarat: „Sper că moartea oribilă a lui Babak Khorramdin să fie ultimul exemplu de violență domestică pe care l-am văzut în Iran.

Un alt caz a fost moartea tragică a lui Ali Fazeli Monfared, care a fost ucis de membrii familiei după ce au aflat că este gay. Asta fără a menționa cazul de anul trecut al Rominei Ashfrafi, o fetiță de 14 ani care a fost decapitată de tatăl ei în numele onoarei.

El a adăugat: „În ciuda adoptării unei legi privind protecția copilului în 2020 în Iran, crimele în numele onoarei și violența în familie continuă pe o scară mai largă, iar aceasta este o zonă pe care comunitatea internațională trebuie să o abordeze cu Iranul”, scrie Mirror.