Premierul Stefan Lofven a vizitat centrul de primire a refugiaţilor nefamilişti din Molndal, în apropiere de Gothenburg, la doar câteva ore după producerea omorului. Din primele investigaţii rezultă că un azilant în vârstă de doar 15 ani este cel care ucis-o cu un cuţit pe una din angajatele centrului, o tânără de doar 22 de ani. Victima murit la spital din cauza rănilor multiple iar poliţia ajunsă la faţa locului a decris locul crimei drept un decor sinistru din cauza cantităţii mari de sânge pierdut de tânără.

 “Sunt absolut convins că mulţi suedezi resimt acum o mare îngrijorare şi se tem că astfel de situaţii se vor repeta, în condiţiile în care Suedia a primit (şi încă primeşte) un număr atât de mare de tineri şi copii neînsoţiţi”, a declarat Stefan Lofven pentru Radio Suedia. Postul de radio suedez informează că la centurul în care s-a petrecut crima sunt primiţi doar solicitanţi de azil cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani, care ajuns pe teritoriul Suediei fără familiile lor.

“În ultimul timp numărul cazurile de violenţă a crescut foarte mult în centrele de primire a refugiaţilor şi suntem adesea chemaţi să intervenim”, spune şeful poliţiei suedeze Dan Eliasson.

Suedia a acceptat numai în 2015 peste 150.000 de solicitanţi de azil, fiind în prezent, alături de Germania, destinaţia favorită a refugiaţilor şi migranţilor economici care ajuns pe teritoriul Uniunii Europene. Suedia a reintrodus temporar verificările la frontieră, într-o încercare disperată de limita valul enorm de migranţi care se revarsă asupra sa.

Potrivit dailymail, victima se numea Alexandra Mezher, o femei extraordinar de frumoasă originară din Liban.

Te-ar putea interesa și: