Evenimentul Zilei > Justitie > Crima care a zguduit două localități. Tranșat de soție, după 13 ani de căsnicie
Crima care a zguduit două localități. Tranșat de soție, după 13 ani de căsnicie

Crima care a zguduit două localități. Tranșat de soție, după 13 ani de căsnicie

Anchetatorii spun că dosarul are încă multe necunoscute. Femeia de 65 de ani, capabilă de un omor sadic, a fost denunțată de un taximetrist

Ana Zaharia, o fostă profesoară de geografie din orașul Roman, județul Neamț, de 61 de ani, a fost arestată miercuri, pentru omor și profanare de cadavre. Ana și-a ucis soțul. L-a lovit de trei ori în cap cu un corp dur, i-a tăiat apoi gâtul și l-a ciopârțit cum a putut. I-a separat capul de trunchi, apoi mâinile, picioarele, i-a scos organele genitale, pe cele interne. Planul ei a fost ca bucată cu bucată, soțul, Gheorghe Zaharia, fost colonel de tancuri, de 65 de ani, să fie aruncat la gunoi. Un taximetrist a fost dușmanul de moarte al profesoarei criminale, care i-a mirosit fapta, la propriu, și a deconspirat- o. El a denunțat-o pe criminală.

„Fără organele interne nu putem stabili cauza morții!”

Procurorul de caz Stelian Olteanu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț a dezvăluit, pentru „Evenimentuil zilei”, că ancheta în acest caz se lovește de multe necunoscute, întrucât femeia nu colaborează cu anchetatorii. „Presupunem că bărbatul a fost omorât în data de 13 septembrie. A plecat de două ori din apartament cu taxiul. Pe 13, un taximetrist a dus-o în orașul Roman fără bagaje. Presupunem că este ziua în care ea a scăpat de hainele pline de sânge, obiecte. În garsonieră nu sunt urme vizibile de sânge, iar noi nu dispunem de dotare sofisticată pentru căutări. Oricum, am sigilat garsoniera în care erau depozitați mai mulți saci cu gunoaie și, dacă e nevoie, pe parcursul anchetei, mai facem verificări ”, a precizat procurorul Stelian Olteanu. El a mai explicat că, în data de 14, la ora 23.30, a plecat din garsoniera sa, situată la parterul unui bloc din orașul Roman, cu un taxi, până la o benzinărie, aproape de gară. De acolo a luat un autocar, pe la ora 00.05 a urcat bagajele în cală și în 30-40 de minute a ajuns în Târgu Frumos. „Nu știm de ce acolo. A luat apoi un taxi, care a dus-o până la o piață. Taximetristul care a văzut-o urcând cu trei saci a anunțat poliția pentru că sacii miroseau îngrozitor”, a precizat procurorul. Femeia a fost denunțată de ultimul taximetrist care a declarat că nu putea sta în mașină din cauza mirosului îngrozitor. El a făcut un fel de muncă de detectiv, urmărind femeia. A văzut cum a aruncat sacii la gunoi și a aflat de la angajatele unei benzinării că s-a spălat apoi pe mâini. După aceea, omul i-a anunțat pe polițiștii acre au reținut-o și au pus-o să desfacă sacii în care au găsit bucățile de carne. Potrivit procurorului Stelain Olteanu, care a preluat cazul în scurt timp și a percheziționat garsoniera din orașul Roman, capul bărbatului a fost găsit într-o găleată, dar organele interne și cele genitale nu au fost găsite. „Lipsa organelor interne ne pune într-o postură delicată. Fără organele interne nu putem stabili cauza morții”, a mai explicat anchetatorul.

A durut-o un picior…

Ana Zaharia a fost reținută mai întâi pentru 24 de ore, iar miercuri a fost arestată pentru 30 de zile. În timpul audierilor, ea a refuzat să colaboreze. A părut absentă și vorbea pe lângă subiect. „Nu a făcut declarații. Are doar o variantă de la care nu se abate, cum că ea a fost chemată la Spitalul Militar, unde a fost examinată la picior. Cineva i-ar fi dat sacii ca să îi ducă unei persoane, dar ea ar fi adormit în autocar. Și-a făcut un scenariu de la care nu se abate”, a mai explicat, pentru „Evenimentul zilei”, procuroru Olteanu.

Avea o teamă… banii

Totuși, Ana Zaharia a avut ceva să le transmită anchetatorilor. „Nu a vrut să colaboreze, dar a avut o teamă. La un moment dat a vorbit și a spus că are mulți bani în casă. Am găsit 68.000 de lei.


Medicii legiști nu vor putea stabili cauza exactă a morții pentru că lipsesc organele interne, spun anchetatorii


Ea a explicat că sunt obținuți din vânzarea unei case, care i-a aparținut ei și care era în localitatea Horia, din județul Neamț”, a mai spus procurorul Olteanu. Anchetatorul a precizat că banii au fost indisponibilizați și depuși la CEC, pe numele ei, la dispoziția Parchetului, în scopul acordării de despăgubiri persoanelor care le solicită. Ana Zaharia va fi dusă la Penitenciarul Jilava, pentru expertiză psihiatrică.

Căsătoriți de 13 ani

Ana și Gheorghe Zaharia s-au căsătorit în urmă cu 13 ani. El are trei copii din prima căsătorie, cu o femeie din Belcești, satul în care colonelul pensionat Gheorghe Zaharia, s-a născut și copilărit. Unul dintre copiii familiei lor este inginer în cadrul armatei, o fiică este asistentă medicală iar cealaltă este profesoară de matematică. Rudele spun că Gheorghe Zaharia ar fi trăit un adevărat calvar cu Ana, cea de-a doua soție a sa. Bărbatul ar fi făcut și depresie, din cauza femeii, mai spun rudele, care ar fi încercat să se sinucidă. Sora lui Gheorghe Zaharia a spus că fratele ei a fost internat din cauza depreseiei, iar medicii ar fi spus că și Anar ar avea probleme după ce ar fi făcut scandal în spital.

Pedagog criminal. Ana Zaharia îl dăscălea pe fostul militar

Anchetatorii au mai aflat de la apropiații cuplului că Ana Zaharia (foto) era extrem de posesivă. Nu l-ar fi lăsat să țină legătura cu rudele și nici măcar să intre în discuții cu vecinii de bloc. Potrivit presei locale, Ana i-ar fi luat soțului chiar și telefoanele mobile. Ofițerul a lucrat, înainte de a fi pensionat, la unitatea mecanizată de artilerie și tancuri, de lângă Roman. „A făcut Liceul Militar la Câmpulung, apoi Școala de Ofițeri la Pitești, a stat în Roman și a lucrat acolo, încet-încet a ajuns colonel. În paralel a făcut și Facultatea de Mecanică, la Sibiu, la fără frecvență, era și inginer. Chiar și așa, îmi spunea că pensia lui era mică, dar că este secret militar cuantumul. Totuși, umbla neîngrijit. Probabil că pensia ajungea pe mâinile soției”, au declarat rudele bărbatului.


FOTO: Ana Zaharia Intelectualii criminali. Doctorița, studenții și „fi losoful” și-au tranșat victimele

Crima studenţilor de la Faculatea de Medicină din Timişoara este un alt caz care, în anul 2009, a şocat întreaga ţară prin cruzimea ei.

Sergiu Florea și Carmen Bejan au omorât un bărbat, apoi l-au tranșat, în încercarea de a scăpa mai ușor de cadavrul victimei lor.

Au fost prinşi imediat de poliţişti, iar instanţa i-a condamnat la câte 20 de ani de puşcărie.


FOTO: Sergiu Florea si Carmen BejanUnul dintre cei doi tineri, Sergiu Florea, a scris întro carte cum a decurs crima, pas cu pas. Amănuntele date de criminal i-au şocat chiar şi pe anchetatori.

Cei doi îndrăgostiţi care aveu probleme financiare au luat bani cu camătă. Cea care a venit cu o rezolvare a fost Carmen Bejan, care s-a gândit să își vândă trupul pe bani. Individul care avea să le devină victimă încercase să o „agațe” pe Carmen pe stradă, propunând-i o partidă de sex pe bani. Fata l-a înjunghiat în abdomen.

Cazul „Roxana Călin”

În 1994, doctorița Roxana Călin și-a tranșat rivala, pe soția amantului său. În urmă cu 21 de ani, cazul ei a fost considerat una dintre cele mai sângeroase crime ale României.


FOTO: Roxana CălinRoxana Călin era medic pediatru în Ploiești. După ce i-a injectat soției amantului un anestezic puternic, sub pretextul că îi administreaza un calmant, femeia a târât-o în baie pe rivala sa, a băgato în cadă, apoi a tranșat-o în bucăți. După trei săptămâni, a fost prinsă de polițiști, iar în congelatorui ei s-au găsit organele interne ale femeii tranșate, într-o pungă.

Roxana Călin și-a iubit amantul, care era arhitectși a declarat că el este autorul moral al crimei, dar nu au existat dovezi în acest sens. În plus, el a declarat, în anul 2009, că nu o va ierta niciodată pe Roxana Călin că i-a ucis soția.

Împrăștiată prin București

Alexandru Rădulescu, un bărbat pasionat de filozofie, a fost autorul uneia dintre cele mai şocante crime din Bucureşti. În 1999, pe un şantier părăsit de lângă Guvern, au fost găsite, într-un sac, părți din corpul unei femei. După o lună, Alexandru Rădulescu a ajuns în fața anchetatorilor. Elena Nedelea, victima, avea 23 de ani și era studentă la Litere. Rădulescu a vrut să facă meditații cu aceasta, dar a ucis-o pentru că l-a jignit. A cărat cadavrul prin tot oraşul. Pentru fapta sa, Rădulescu a fost condamnat la închisoare pe viaţă.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: