Este vorba de o creştere economică de 4,3% pe seria brută şi de 4,1% pe seria ajustată sezonier, faţă de perioada similară a anului trecut, și de 1,9% față de trimestrul al doilea.

Per total, în 2018, pînă în luna octombrie, PIB a crescut cu 4,2%, atât pe seria brută cât şi pe seria ajustată sezonier, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Ramurile economiei care au contribuit cel mai mult au fost având Industria (+1,1%), cu o pondere de 23,6% la formarea PIB şi al cărei volum  de  activitate s-a majorat cu 4,4%, comerţul cu ridicata şi cu amănuntul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor; transport şi depozitare; hoteluri şi restaurante (+0,6%), cu o pondere de 18,4% la formarea PIB şi al căror volum de activitate s-a majorat cu 3,1%, agricultura, silvicultura şi pescuitul (+0,6%), cu o pondere mai redusă la formarea PIB (5,5%), dar care au înregistrat o creştere semnificativă a volumului de activitate (10,6%).

Doar Construcţiile au avut un impact negativ la creşterea PIB (-0,2%) ca urmare a reducerii volumului lor de activitate cu 4,6%.

 

Te-ar putea interesa și: