Evenimentul Zilei > International > Crește pericolul unui atac bio-terorist asupra Europei. „Trebuie să fim pregătiți pentru o potențială utilizare a acestor arme”
Crește pericolul unui atac bio-terorist asupra Europei. „Trebuie să fim pregătiți pentru o potențială utilizare a acestor arme”

Crește pericolul unui atac bio-terorist asupra Europei. „Trebuie să fim pregătiți pentru o potențială utilizare a acestor arme”

Preluarea puterii în Afganistan de către talibani a produs îngrijorare în serviciile secrete occidentale. Există mari temeri că Afganistanul va deveni un refugiu în care atât al-Qaeda, cât și ISIS se vor putea reorganiza.

Mai mult, cele două organizații teroriste-al-Qaeda și Statul Islamic- ar putea folosi Afganistanul ca bază de operațiuni pentru noi atacuri înmpotriva Occidentului, inclusiv cu arme biologice.

Grupurile terorsiste ar putea folosi învățămintele pandemiei

Dacă serviciile secrete sunt, ca de obicei, extrem de rezervate când vine vorba să dea publicității informații, fostul premier britanic Tony Blair pare să se facă ecoul acestei stări de tensiune.
Într-un discurs de la Royal United Services Institute for Defense and Security Studies, Tonu Blair trece în revistă motivele pentru care amenințarea terorismului islamic trebuie tratată cu toată seriozitatea.
„Islamul rămâne o amenințare la adresa securității de prim ordin și Occidentul ar trebui să se pregătească pentru utilizarea potențială a unor arme (de distrugere în masă) de către grupuri extremiste ”.
Blair pare convins că teroriștii au remarcat toate vulnerabilitățile pe care pandemia le-a scos la iveală și iau acum în calcul un atac cu agenți patogeni împotriva Occidentului. Având în vedere și răsturnarea geopolitică din Afganistan, Blair crede că lumea liberă ar trebui să „se pregătească pentru utilizarea potențială a unor astfel de arme” de către actori non-statali.

„Chiar dacă acest pericol este îndepărtat, el va veni asupra noastră”

„Chiar dacă acest pericol este, în prezent, îndepărtat, el va veni asupra noastră”, spune fostul premier al Marii Britanii.Talibanii, explică fostul premier britanic, „fac parte din mișcarea globală a islamului radical. Această rețea adună multe grupuri diferite, care împărtășesc aceeași ideologie de bază ”. Adevărata problemă este că pentru islamiști există o singură credință adevărată. Drept urmare. în opinia lor, totul trebuie guvernat exclusiv în funcție de acest singur adevăr. Iar acest lucru este adevărat și în ceea ce privește Iranul și milițiile și organizațiile politice șiite finanțate de la Teheram, cât și grupuri sunite periculoase precum Frăția Musulmană, ISIS, Boko Haram și al-Qaeda, npotează ziarul italian Il Giornale.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: