„Singurul lucru pe care pot să vi-l garantez este că vom creşte pensiile. Cu cât vom creşte pensiile, vom decide după ce avem toate analizele economice care să ne prezinte realitatea economică din România şi capacitatea de a creşte pensiile, astfel încât să asigurăm plata pensiilor tot timpul, nu să ne facem că vom creşte pensiile şi după aia să nu avem cu ce să plătim pensiile.

Vom creşte pensiile, procentul cu care vom creşte pensiile îl vom face public după finalizarea analizelor”, a declarat Ludovic Orban, vineri, la finalul vizitei efectuate la şantierul Podului de peste Dunăre, în zona Măcin – Smârdan, judeţul Tulcea, întrebat despre creşterea punctului de pensie cu 40%.

Referitor la lucrările din zonă, Orban a spus că, cel mai probabil, în şedinţa de guvern de săptămâna viitoare va fi aprobată hotărârea de guvern privind ultimele exproprieri din zona cuprinsă în judeţul Tulcea a şantierului podului de peste Dunăre pentru a permite continuarea lucrărilor în ritmul dorit.

„Aici era o întârziere faţă de pilonii de pe partea cealaltă a Dunării, din Brăila, care este în curs de recuperare, iar nivelul de mobilizare este un nivel foarte bun şi suntem încredinţaţi că termeni conveniţi cu constructorul pot fi realizaţi. Din punctul nostru de vedere, vom încerca să rezolvăm ultimele probleme care le avem de rezolvat, este vorba de câteva exproprieri pentru care hotărârea de guvern, deja, a pornit pe circuitul de avizare şi o vom adopta, cel mai probabil săptămâna viitoare în şedinţa de Guvern”, a spus Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Despre  exproprierile aferente şantierului podului de peste Dunăre, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat că există deja o hotărâre de guvern aprobată pentru 485 de poziţii de expropriere care „sunt în procedură” şi şi-a exprimat încrederea că, în zilele următoare, „cetăţenii îşi vor încasa banii”.