Evenimentul Zilei > Actualitate > Credeţi că autorităţile ne protejează copiii de droguri
Credeţi că autorităţile ne protejează copiii de droguri

Credeţi că autorităţile ne protejează copiii de droguri

Evenimentul zilei a lansat în 2018 serialul „Incognito în lumea drogurilor”, a cărui documentare a început în urmă cu trei ani și este încă în desfășurare. Prima incursiune în tenebrele acestui univers pe cât de palpabil, pe atât de puțin abordat cuprinde infiltrarea reporterului în cuibul unuia dintre cele mai mari și temute clanuri de traficanți de stupefiante de mare risc din România.

Demersul jurnalistic scoate la lumină o lume şocantă şi în care fericirea şi drama se măsoară în doze care costă vieţi. O „alchimie” cunoscută foarte bine în societatea noastră, dar parcă pe care încercăm s-o izolăm departe de subconştientul nostru. Asta până ce ne afectează direct familiile şi copiii, pentru că ei sunt cei mai expuşi. Dornici de senzaţii tari sau afectaţi de diverse probleme cărora cred că le găsesc alinarea prin droguri, tinerii noştri sunt victimele preferate ale traficanţilor care îşi clădesc prezentul şi viitorul lăsând în urmă moarte şi suferinţă.

Ce fac autorităţile? În rândurile de mai jos, vă puteţi crea o imagine despre felul în care acestea reacţionează în lupta cu teribilul consum de droguri de mare risc.

Primul contact cu Mister X, un „șef de cuib" din Ferentari: „Ai față de gabor!”. INCOGNITO ÎN LUMEA DROGURILOR

Metoda „16” sau cum se dau în gât dealerii de droguri, dar și tinerii de familie bună pentru a scăpa de pușcărie

Viața traficanților în pușcărie: „Și ce dacă e la închisoare? Are droguri, stă pe Facebook, dă like-uri și sună pe cine vrea

Dragoste pe heroină între un traficant și o fostă studentă la „Litere”. Fragmente cutremurătoare din jurnalul tinerei

Dacă aveți fotografii, filmulețe, povestiri sau orice alte imformații legate de lumea drogurilor din România, ne puteți scrie la adresa [email protected]. În acest context vă invităm să răspundeţi întrebării sondajului EVZ.