Evenimentul Zilei > Actualitate > CREATURĂ marină EXTRATERESTRĂ. Pe plajă a eșuat un exemplar de RECHIN cum nu s-a mai văzut | GALERIE FOTO
CREATURĂ marină EXTRATERESTRĂ. Pe plajă a eșuat un exemplar de RECHIN cum nu s-a mai văzut | GALERIE FOTO

CREATURĂ marină EXTRATERESTRĂ. Pe plajă a eșuat un exemplar de RECHIN cum nu s-a mai văzut | GALERIE FOTO

Un exemplar lung de 4,5 metri dintr-o specie extrem de rară de rechini a eşuat pe o plajă de pe insula Marigondon din Arhipelagul Filipinelor.

Creatura face parte din specia ”Megachasma pelagios”, sau ”rechinul cu gura uriașă” și asta pentru că are gura de peste 1m lățime,cu 50 de rânduri de dinți mici și ascuțiți și buze ca de cauciuc.

În ciuda aspectului său înfricoșător acest tip de rechin se hrănește cu plancton și crustacee și până acum nu s-au raportat atacuri asupra oamenilor,.

Până în prezent acest tip de rechin a fost văzut de mai puțin de 100 de ori în mediul natural, întrucât trăiește la mari adâncimi în apele oceanelor. Habitatul sau nu este foarte bine marcat deoarece se știu foarte puține lucruri despre acest rechin, descoperit abia secolul trecut. A fost reperat în largul coastelor din Hawai, Japonia, Filipine, Indonezia, Senegal, Oceanul Atlantic, Oceanul Pacific, Brazilia.