Creatură „extraterestră”, asemănătoare cu E.T., descoperită în zona Pacificului. FOTO

Creatură „extraterestră”, asemănătoare cu E.T., descoperită în zona Pacificului. FOTO

O creatură marină care seamănă cu „E.T. Extraterestrul” - din filmul științifico-fantastic - a fost găsită  într-o zonă preistorică din estul Pacificului.

„Extraterestul E.T.” a fost clasificat ca o nouă specie descoperită, a declarat Administrația Națională Oceanică și Atmosferică. Creatura a fost găsită într-un „peisaj marin extraordinar”, la 7.875 de metri adâncime, unde creaturi ciudate cu aspectul lui ET păreau să crească din zona stâncoasă a oceanului, spune NOAA.

Această „pădure ciudată” - aflată la aproape 850 de mile sud-vest de Hawaii - are o „comunitate asemănătoare extratereștilor” ca nişte bureți de sticlă care păreau să privească spre exploratorii mării, a raportat NOAA.

„Ridicându-se pe o tulpină, această creatură are un corp cu două găuri mari care amintesc într-un mod ciudat de ochii pe care-i avea extraterestrul din filmul iubit „E.T. the Extra-Terrestrial”, au spus oficialii NOAA într-un comunicat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prima descoperire raportată despre această creatură a fost în 2016, făcută de către Cristiana Castello Branco, o cercetătoare care a analizat scheletul specimenului și a realizat că este necunoscut științei.

Ea a numit oficial „Advhena magnifica”, dar toată lumea o spune „buretele ET”.

„Forma acestui burete este o reminiscență a unui extraterestru, ca în filme, cu ceea ce pare un gât lung subțire, un cap alungit și ochi uriași. Advhena este din latină advena, care înseamnă extraterestru ... În timp ce nu aveam o denumire  „oficială” i-a dat un nume comun în lucrarea noastră, „burete ET”. Bureții de sticlă sunt animale care, de obicei, se atașează de suprafețele dure ca „mici bacterii”, spune NOAA.

O probă din buretele ET a fost prelevată în timpul unei scufundări de cinci ore în zona Pigafetta din estul Pacificului, spune NOAA. Fundul mării este o zonă stâncoasă creată de activitatea vulcanică, relatează NOAA. Este „destul de vechi”, datând din perioada cretacică de acum 65,5 până la 145,5 milioane de ani.