Evenimentul Zilei > Actualitate > Creatură ciudată, depistată pe coastele Australiei. Are peste 47 de metri… – FOTO
Creatură ciudată, depistată pe coastele Australiei. Are peste 47 de metri… – FOTO

Creatură ciudată, depistată pe coastele Australiei. Are peste 47 de metri… – FOTO

O creatură ciudată, strălucitoare, a fost depistată plutind în apele Australei, la o distanță relative mica față de țărm.

Nu se cunosc foarte multe date despre creatura bizară, dar la prima vedere, cercetătorii cred că ar fi vorba despre un „Sifonofor”.

Acest timp de creatură este alcătuită, de fapt, din mai multe mii de organisme mici și este cunoscută drept „creatura lungă și înțepătoare”.

Institutul oceanic Schmidt a postat un videoclip pe Twitter în care prezintă creatura.

„Toată chestia asta pare să fie un singur animal, dar de fapt este alcătuit din mai multe mii de alte organisme”, a declarat biologul marin Stefan Siebert de la Universitatea Brown.

„Fiecare dintre aceste organisme acționează ca un organ independent din momentul în care intră în componența Sifonoforului, având funcții diferite”, a mai spus acesta.

„Unele organisme au foarte multe tentacule care te pot înțepa, iar altele au tentacule de culoare roșie cu ajutorul cărora atrag prada”, a mai adăugat Stefan Siebert.

Descoperirea a fost făcută de o echipă de cercetători care studiau mediul maritime din zona vestică a Australiei.

Regiunea este cunoscută ca având foarte multe forme de viață, dar informațiile existente despre această parte aAustraliei sunt foarte puține, din cauza lipsei de fonduri care să susține astfel de cercetări, scrie Dailymail.