Evenimentul Zilei > International > Craterul uriaş de la Tianjin. Imagini şocante de la locul dezastrului care a ucis peste 100 de oameni
Craterul uriaş de la Tianjin. Imagini şocante de la locul dezastrului care a ucis peste 100 de oameni

Craterul uriaş de la Tianjin. Imagini şocante de la locul dezastrului care a ucis peste 100 de oameni

Un set de imagini aeriene prezintă clar dimensiunea dezastrului din zona industrială a oraşului portuar Tianjin, în estul Chinei, unde, săptămâna aceasta, s-au produs cel puţin două expozii. De asemenea, numărul deceselor a crescut, ajungând în prezent la 104, după cum anunţă agenţia Xinhua.

Până sâmbătă seară aproximativ  722 de persoane au fost spitalizate. 58 se află în stare gravă sau critică, precizează Xinhua. Sâmbătă, militari specializaţi în protecţie antichimică au pătruns în centrul zonei unde au avut loc exploziile, în căutare de eventuali supravieţuitori. Unda de şoc a exploziilor a fost simţită de locuitorii unor blocuri de apartamente aflate la distanţă de kilometri, în oraşul cu 15 milioane de locuitori.

Autorităţile chineze au luat apărarea pompierilor care au intervenit cu apă pentru a stinge incendiul declanşat într-un depozit de substanţe chimice volatile. Experţi străini declaraseră că este posibil ca această intervenţie să fi contribuit la producerea exploziilor.

Totodată, autorităţile au procedat sâmbătă la evacuarea locuitorilor pe o rază de 3 kilometri în jurul locului exploziilor survenite în depozitul de substanţe chimice din portul Tianjin, măsura fiind luată de teama contaminării după propagarea unor compuşi chimici toxici. Conform Beijing News, poliţişti înarmaţi au început evacuarea populaţiei după descoperirea unor cantităţi de cianură de sodiu, un compus chimic extrem de toxic.

La trei zile de la catastrofă, autorităţile luptă încă să controleze incendiile şi încearcă să identifice cu precizie substanţele chimice stocate în depozit.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: