Evenimentul Zilei > Politica > Crăciun sub semnul austerității în București. Nicușor Dan anunță mai puține lumini festive pe străzi
Crăciun sub semnul austerității în București. Nicușor Dan anunță mai puține lumini festive pe străzi

Crăciun sub semnul austerității în București. Nicușor Dan anunță mai puține lumini festive pe străzi

Sărbătorile de Crăciun din acest an, din București, vor fi austere, cu puține instalații de iluminat festiv pe străzi.

Luminile festive de sărbători, care străluceau pe toate marile bulevarde bucureștene, din timpul Gabrielei Firea vor rămâne în amintire. Primarul general al municipiului București, Nicuşor Dan, a afirmat că în acest an luminiţele de Crăciun vor fi „foarte puţine”. El a spus că banii astfel economisiți vor fi cheltuiți pentru a acoperi problemele cu care se confruntă municipalitatea. În compensație, a precizat primarul general, dacă va fi posibil, ar putea fi deschise mai multe târguri de Crăciun. Aceasta cu condiția ca regulile sanitare să permită organizarea unor asemenea evenimente, în contextul pandemiei de coronavirus.

Nicuşor Dan a răspuns unei întrebări, la B1 Tv, legată de decorațiunile care vor împodobi orașul în această iarnă.

„Foarte puţine (instalații de iluminat festiv – n. red.), pentru că este mult mai important să alocăm banii pentru acele chestiuni serioase care să diminueze traficul, să diminueze poluarea, să crească confortul în ceea ce priveşte încălzirea.

În schimb vrem – bineînţeles toate astea sunt cu dacă, pentru că suntem în pandemie – am vrea să organizăm mai multe târguri private de Crăciun în care bucureştenii să poată să simtă bucuria sărbătorilor. Dacă regulile sanitare ne vor permite”, a declarat Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan

Bucureștenii vor tremura mai puțin în această iarnă

Pe de altă parte, Nicușor Dan a precizat că în această iarnă va fi un pic mai bine pentru bucureștenii care locuiesc în apartamente conectate la sistemul centralizat e încălzire.

„Promisiunea pe care am făcut-o a fost că iarna aceasta va fi un pic mai bine decât iarna trecută. (…) S-au făcut mai multe lucrări de întreţinere în această vară”, a precizat primarul general.

Nicușor Dan a explicat că s-au făcut demersuri pentru ca centrala provizorie din Titan să aducă un surplus de energie termică în sistem. Primarul general a precizat că în doi trei ani, situația termoficării să se îmbunătățească și mai mult.

„Sunt în lucru procedurile pentru acea centrală provizorie din zona Titan, care va aduce un surplus de energie în sistem care să compenseze numeroasele găuri. Acesta este motivul pentru care iarna aceasta va fi puţin mai bine decât iarna trecută (…) Sper ca în doi-trei ani să fim mult mai bine, adică, pe măsură ce se desfăşoară proiectul acesta de 53 de kilometri de conductă, pe măsură ce începem proiectul de 210 kilometri de conductă pe bani europeni”, a spus Nicuşor Dan

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: