Evenimentul Zilei > Politica > Cozmin Gușă: „Cad măștile!”. Dezvăluirea care îi dă fiori lui Ponta
Cozmin Gușă: „Cad măștile!”. Dezvăluirea care îi dă fiori lui Ponta

Cozmin Gușă: „Cad măștile!”. Dezvăluirea care îi dă fiori lui Ponta

Cu mai puțin de trei săptămâni înaintea alegerilor locale, analistul politic Cozmin Gușă spune că meciul electoral va fi influențat doar prin meciul subteran al adevăratelor puteri, susținând că partidele sunt blocate în „ghemurile" șantajelor interne reciproce.

Mai mult, Gușă face referire la perioada electorală din 2014 și afirmă că vor fi publicate mailuri pe care fostul premier Victor Ponta le adresa apropiaților cu referire la jocul subteran din ajunul bătăliei sale cu Iohannis din 2014.

„MECIUL SUBTERAN a înlocuit BĂTĂLIA ELECTORALĂ! „CAD MĂȘTILE” SAU E DOAR O ACȚIUNE DE DISCIPLINARE TEMPORARĂ A ARMATEI STATULUI PARALEL?!
A devenit limpede că partidele politice nu pot angrena o luptă politică eficientă electoral, fiind blocate în „ghemurile” șantajelor interne reciproce, respectiv cu lideri condamnați la „bătuta pe loc”, având „lanțul scurt” și bine ținut de către ȘEFII DOSARELOR LOR.

În consecință, rezultatul electoral va fi influențat doar prin MECIUL SUBTERAN AL DEȚINĂTORILOR ADEVĂRATEI PUTERI, meci care se desfășoară sub ochii noștri, dar care nu este comentat mai deloc. Câteva secvențe din ultimele 24 de ore:

Coldea și Sabin Iancu (fost șef al SRI PH) vor fi audiați la SSIJ, instituție care l-a ținut atât de bine pe Portocală sub control judiciar, încât acesta a invadat piața publică cu cele mai spectaculoase devoalări din culisele STATULUI PARALEL. Despre Coldea știm deja că este fondatorul și sprijinitorul adunăturii de acoperiți ai SISTEMULUI, grupați în USR-PLUS, formațiunea ce ține ocupat locul de alternativă politică în România.

Pontache este lovit dur și coroziv de dezvăluirile implicării ilegale în justiție, dar mai ales de operațiunile de protecție ale capitalului rusesc de la LUKOIL, acțiuni pe care le-a executat din fotoliul de premier al Guvernului României. E de notorietate că el se află azi sub „paza și protecția” fostului șef SIE Silviu Predoiu. Ce nu e vizibil public, dar e cunoscut, este că Ponta se mișcă în politică și sub coordonarea nașului său de la a doua cununie, George Maior, ambasadorul nostru în SUA, cel atât de blamat, audiat sau retras din funcție, încât până și amatorii s-au prins că sunt doar operațiuni de fațadă. Numai că devoalările cu referire la Rusia în care a fost implicat protejatul sau finul Pontache, îi așează pe Predoiu și Maior în cu totul altă grilă de analiză pe tabla de joc SUA-RO.

S-a mai aflat ieri public că trusturi de presă ar fi fost cumpărate cu bani la sacoșă aduși din Bulgaria, sume cu iz rusesc de asemenea.

Portocală nu detaliază, însă am spus-o eu public acum vreun an, când m-am enervat pe atacurile furibunde pe care le desfăsurau TOLO și „echipajul lui de acoperiți” la adresa judo-ului românesc: este vorba despre celebra și netransparenta operațiune prin care GSP a fost achiziționată de la trustul INTACT, unde banii n-au venit de la RINGIER din Elveția, ci din Bulgaria (acolo unde se bănuiește, cu dovezi, c-ar opera o „morișcă” financiară coordonată inclusiv de către cei doi foști șefi operativi SRI și SIE, cuplul Coldea-Predoiu).

În această dimineață aflăm că, după bilețelul Ancăi Alexandrescu referitor la implicarea lui Ponta în justiție, vor fi publicate mailuri pe care fostul premier le adresa apropiaților cu referire la jocul subteran din ajunul bătăliei sale cu Iohannis din 2014. Cum aceste mailuri nu se pot găsi la „gunoiul” internetului, devine limpede operațiunea asistată prin care ni se aduc la cunoștință detalii senzaționale, care n-au cum ocoli cuplul Maior-Coldea, care conducea statul român la acea vreme.

Dar în această logică, n-avem cum să nu ne gândim și la coordonatorul operațiunilor de-atunci, fostul ambasador Mark Gitenstein, cel despre care v-am zis că azi conduce una dintre fundațiile lui Joe Biden.
Cu puține excepții, analiștii din presă tac și nu comentează, dar aici motivele de perplexitate sau „lanț scurt” explică imobilitatea. Liberalii tac de asemenea, pentru că li s-a zis că nu e meciul lor și consecințele nu-i influențează electoral. Tăcerea devine suspectă însă în cazul pesediștilor, care-ar putea beneficia în alegeri de voturile din stânga pe care Ponta le-ar pierde în cazul în care dezvăluirile capătă notorietate, în condițiiile în care PSD are nevoie azi ca de aer de suport public suplimentar.

Știu, o să mi se întoarcă întrebarea retorică cu referire la prietenul meu Vasile Dâncu sau la Sorin Grindeanu, oamenii pe care i-am susținut public pentru a face parte din noua conducere a PSD. Nu am răspuns, pentru că nici eu nu i-am întrebat pe ei, nici ei nu mă întreabă pe mine, iar implicarea mea în strategiile sau deciziile PSD este ZERO, cel puțin din luna februarie până acum.

Așadar, aștept și eu împreună cu ceilalți observatori avizați, să vedem care vor fi consecințele REALE ale acestui meci subteran FĂRĂ PRECEDENT, ce ține locul campaniei electorale, sub deviza, MIȘCARE „PE BUTOANE” BĂIEȚI!”, a scris Cozmin Gușă pe pagina sa de Facebook.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.