Evenimentul Zilei > Social > Cozi interminabile cu turiștii care se întorc din Grecia. Cei nevaccinaţi, obligaţi să intre în carantină
Cozi interminabile cu turiștii care se întorc din Grecia. Cei nevaccinaţi, obligaţi să intre în carantină

Cozi interminabile cu turiștii care se întorc din Grecia. Cei nevaccinaţi, obligaţi să intre în carantină

Turiștii români care au petrecut vacanţa în Grecia se grăbesc să revină în țară după ce statul elen a intrat, joi, în zona roșie. Din acest motiv, în vămile din sud s-au format cozi interminabile.
Reamintim că cei care vin din  zona roșie li se impune carantina de 14 zile, excepțiile fiind: persoanele vaccinate anti-COVID cu schemă completă de cel puțin 10 zile, cele care au fost infectate cu coronavirus în ultimele 180 de zile și nu mai devreme de ultimele 14 zile, copiii până la vârsta de 6 ani, iar cei de 6-16 ani cu prezentarea unui test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore.

Românii care revin din Grecia şi nu sunt vaccinaţi trebuie să intre în carantină

Deoarece Grecia a intrat în zona roşie românii nevaccinaţi sunt nevoiţi să intre în racantină. Deciziile privind izolarea trebuie luate de la DSP, care are un punct de lucru în vama Giurgiu, care este cel mai tranzitat punct terestru pentru românii care se întorc în ţară din Grecia, prin Bulgaria. În punctul de triaj este un medic care pune o serie de întrebări turiştilor, iar apoi le dă acestora documentul care atestă că trebuie să stea 14 zile în carantină.

Românii se înghesuie să părăsească Grecia, după ce a fost inclusă pe lista roșie

Aglomeraţie este şi la punctul de trecere a frontierei de la Calafat, pe ambele sensuri. Grecia se confruntă cu o creştere a cazurilor de COVID-19, în condiţiile în care ţara se află în plin sezon estival. Cea mai gravă situaţie se înregistează în insule, precum Mykonos, unde incidenţa infectărilor este foarte mare.

În acest sens, ministrul Turismului din Grecia ia în calcul impunerea unor noi restricții în Mykonos, Santorini, Lefkada ori Rhodos, din cauza aglomerației.

Cu toate acestea, insulele sunt ocupate aproape în totalitate, prețurile s-au mărit, iar românii și bulgarii pornesc cu miile spre Grecia, având mai multe concedii deja programate.

De asemenea la frontierele Greciei, coloanele de maşini sunt uriaşe. Turiştii aşteaptă cu orele pentru a dovedi că sunt vaccinaţi sau că au teste PCR negative. Potrivit știrilor Protv, la punctul de trecere a frontierei Promahonas dinspre Grecia înspre Bulgaria coada se întindea pe 3 kilometri. Timpul estimat de aşteptare este de 2 ore iar afară erau 40 de grade, la prânz.

Orice călătorie neesenţială spre şi dinspre 13 insule din Grecia este descurajată.

Acesta a fost anunţul pe care l-a făcut Centrul European pentru Prevenţia şi Controlul bolilor pentru Mykononos, Santorini, Rhodos sau Lefkada au fost marcate cu roşu închis pe harta COVID a lumii, semn că riscul de îmbolnăvire din cauza infecţiilor cu SARS-COV-2 în această regiune este ridicat.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: