Evenimentul Zilei > International > Covid-19. UE își redeschide granițele pentru turism
Covid-19. UE își redeschide granițele pentru turism

Covid-19. UE își redeschide granițele pentru turism

Uniunea Europeană încearcă un echilibru subtil între precauțiile sanitare legate de pandemia cu noul coronavirus și necesițile stringente ale economiei.

Uniunea Europeană și-a redeschis, miercuri, granițele, în plin demaraj al sezonului turistic.

UE a autorizat zboruri din 14 țări de pe toate continentele, plus cele din China, numai dacă aceasta admite vizitatori „neesențiali” din UE pe teritoriul său, ceea ce nu este momentan nu este cazul.

Fructul al unor negocieri dificile, această listă, adoptată marți și revizuibilă în două săptămâni, se bazează „în special” pe criterii epidemiologice.

Vor fi admişi în Uniunea Europeană și în spaţiul Schengen turişti veniţi din Algeria, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Muntenegru, Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Serbia, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia şi Uruguay.

Dar pe această listă sunt excluse țări precum Statele Unite, ţara cea mai afectată de pandemie cu 125.928 de decese la aproape 2,6 milioane de cazuri, Brazilia, Rusia, India, Turcia şi Israel.

Aeroportul din Corfu afişa miercuri şaptesprezece zboruri charter din Germania, Irlanda, Austria şi Elveţia.

Peste 3.200 de zboruri internaţionale au ajuns în 2019 în Corfu, transportând turişti în principal britanici, germani, polonezi şi italieni, scrie La Presse.

Europa, fostul epicentru al pandemiei, îşi continuă revenirea la normal: Muzeul Auschwitz-Birkenau a primit miercuri din nou vizitatori în Polonia, cinematografele şi micile evenimente culturale şi-au reluat activităţile în Austria şi casele de toleranţă s-au redeschis în Olanda, scrie Agerpres.

Însă focare de COVID-19 există în continuare şi provoacă îngrijorări. În special în regiunea Lisabona au fost instituite din nou de o săptămână restricţii pentru evitarea mulţimilor şi 19 cartiere din suburbiile capitalei portugheze se află în carantină timp de două săptămâni începând de miercuri, pentru a stopa răspândirea contaminării zilnice în creştere.

Principala ţară exclusă de pe lista Uniunii Europene – Statele Unite, unde epidemia continuă cu noi cazuri şi decese zilnice în creştere, în special în sudul şi vestul ţării, unde mai multe state au ridicat unele restricţii.

Pe continentul american, situaţia rămâne îngrijorătoare şi în America Latină şi Caraibe, unde numărul deceselor ar putea depăşi 400.000 în trei luni dacă nu se vor lua măsuri sanitare mai stricte, potrivit Organizaţiei Panamericane a Sănătăţii (OPS).

În Bolivia, în special, din ce în ce mai mulţi tineri sunt internaţi în unităţi de terapie intensivă, conform AFP

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: