COVID-19. Descoperire epocală: Poți scăpa de virus cu ce ai în casă! Nimeni nu se gândise

COVID-19. Descoperire epocală: Poți scăpa de virus cu ce ai în casă! Nimeni nu se gândise

Două dintre substanțele banale, pe care oricine s-ar putea să le aibă în casă, au o eficiență remarcabilă în uciderea temurului coronavirus.

Un articol dentar comun poate inactiva coronavirusul arată un nou studiu realizat de cercetătorii de la Colegiul de Medicină Penn State. Rețeta este foarte simplă, apă de gură și clătiri orale.

Pentru studiu, ale cărui rezultate au fost publicate în Journal of Medical Virology, cercetătorii au testat diferite clătiri orale și nazofaringiene - care au inclus o soluție de 1% de șampon pentru bebeluși, curățătoare cu peroxid pentru dureri în gură și apă de gură.

Șamponul pentru copii, „care este adesea folosit de medicii ORL-iști pentru a clăti sinusurile”, menționează cercetătorii într-un comunicat de presă, a fost deosebit de eficient întrucât soluția a inactivat „mai mult de 99,9% din coronavirusul uman după un timp de contact de două minute”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Apă de gură și clătiri orale

Apele de gură și clătirile orale au fost, de asemenea, eficiente: „Multe au inactivat mai mult de 99,9% din virus după doar 30 de secunde de timp de contact”.

Mai precis, cercetătorii „au folosit un test pentru a replica interacțiunea virusului în cavitățile nazale și orale cu clătirile și apele de gură”, deoarece cavitățile nazale și orale sunt considerate a fi principalele puncte de intrare pentru coronavirusurile umane, inclusiv SARS-CoV -2, mai cunoscut sub numele de COVID-19.

Deși cercetătorii nu au testat în mod specific SARS-CoV-2 în studiu, noul virus este similar din punct de vedere genetic cu celelalte coronavirusuri umane testate, determinându-i pe cercetători să facă ipoteza că rezultatele ar fi similare.

Șamponul pentru bebeluși

O tulpină de coronavirus uman a fost amestecată cu „soluții de șampon pentru bebeluși, diverse clătiri antiseptice cu peroxid și diferite mărci de apă de gură”, permițând soluțiilor să itereze cu virusul pentru diferite perioade de timp, inclusiv 30 de secunde, un minut și două minute. Soluțiile au fost apoi diluate pentru a „preveni inactivarea ulterioară a virusului”, au scris ei.

„Pentru a măsura cât de mult virus a fost inactivat, cercetătorii au pus soluțiile diluate în contact cu celule umane cultivate. Au numărat câte celule au rămas în viață după câteva zile de expunere la soluția virală și au folosit acest număr pentru a calcula cantitatea de coronavirus uman care a fost inactivată ca urmare a expunerii la apa de gură sau la clătirea orală care a fost testată ”, conform știrilor eliberare.

Autorul principal al studiului, Craig Meyers, un profesor distins de microbiologie și imunologie și obstetrică și ginecologie, a declarat că rezultatele arată că cantitatea de virus (încărcătura virală) din gura unei persoane infectate ar putea fi redusă prin utilizarea acestor produse obișnuite fără prescripție medicală, ajutând în cele din urmă la reducerea răspândirii noului virus.

„În timp ce așteptăm dezvoltarea unui vaccin, sunt necesare metode de reducere a transmiterii”, a spus Meyers într-un comunicat. „Produsele pe care le-am testat sunt disponibile și adesea fac deja parte din rutina zilnică a oamenilor.”

Descoperirile echipei consolidează cercetările anterioare care au analizat, de asemenea, modul în care clătirile orale și apele de gură pot reduce capacitatea virală a coronavirusurilor umane. De exemplu, un studiu publicat în revista științifică Function în mai a concluzionat că apa de gură ar putea juca un rol în prevenirea transmiterii noului coronavirus.

Impact major în reducerea transmiterii virusului

În plus, un studiu mai recent publicat în Jurnalul de boli infecțioase a ajuns la o concluzie similară. Meyers a spus că descoperirile sale se adaugă la această cercetare, menționând că echipa sa a evaluat salutările în perioade mai lungi de contact, pe lângă studierea „produselor fără prescripție medicală și a clătirilor nazale care nu au fost evaluate în celălalt studiu”.

„Oamenii care dau test pozitiv pentru COVID-19 și se întorc acasă la carantină pot transmite virusul celor cu care trăiesc”, a spus Meyers. „Anumite profesii, inclusiv medicii stomatologi și alți lucrători din domeniul sănătății, prezintă un risc constant de expunere. Sunt necesare studii clinice pentru a determina dacă aceste produse pot reduce cantitatea de pacienți cu virus COVID-pozitiv sau cei cu ocupații cu risc ridicat se pot răspândi în timp ce vorbesc, tuse sau strănut. Chiar dacă utilizarea acestor soluții ar putea reduce transmiterea cu 50%, ar avea un impact major”, precizează Fox News.