Evenimentul Zilei > International > COVID-19 l-a băgat în carantină pe Vladimir Putin. Speculații despre sănătatea liderului de la Kremlin
COVID-19 l-a băgat în carantină pe Vladimir Putin. Speculații despre sănătatea liderului de la Kremlin

COVID-19 l-a băgat în carantină pe Vladimir Putin. Speculații despre sănătatea liderului de la Kremlin

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin s-a autoizolat după ce mai multe persoane din anturajul său au fost diagnosticate cu COVID-19.

Preşedintele rus Vladimir Putin a decis să intre în izolare după ce au fost descoperite mai multe cazuri de infectare cu coronavirus printre persoanele apropiate. Informația a fost prezentată de surse de la Moscova, din apropierea liderului de la Kremlin.

„Din cauza unor cazuri identificate de coronavirus în anturajul său, Vladimir Putin trebuie să respecte un regim de autoizolare o anumită perioadă de timp”, a precizat preşedinţia rusă într-un comunicat.

Cu o zi înainte de anunț, președintele rus s-a întâlnit cu paralimpicii ruşi. Vladimir Putin a declarat, la momentul respectiv că mai multe persoane din anturajul său au fost depistate cu noul tip de coronavirus și că lucrurile trebuie clarificate. El a anunțat cu acest prilej că va intra probabil în carantină.

Vladimir Putin și-a anulat participarea la un summit regional

Conform surselor de la Kremlin, din acest motiv, Vladimir Putin nu va mai lua parte nici la summitul regional care era programat în Tadjikistan.

Vladimir Putin l-a informat pe președintele tadjic Emomali Rahmon, în legătură cu acest lucru, într-o discuție pe care cei doi au purtat-o la telefon, potrivit RIA Novosti.

Liderul din Rusia nu va participa nici într-un sistem de comunicare online, așa cum a făcut în ultimul timp. Putin a luat parte, la mai multe întruniri, reuniuni, conferințe online, fără să fie prezent fizic.

Acest lucru îi face pe comentatorii politici să se întrebe dacă nu cumva și el este bolnav de COVID.

Purtătrul de cuvânt al Kremlinului dă asigurări că starea lui Putin e bună

De altfel, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a explicat că Vladimir Putin a intrat în contact cu persoane infectate cu visurul, dar că „se simte foarte bine”. Peskov a precizat că șeful statului rus a făcut un test pentru COVID-19, dar că nu a primit încă rezultatul.

Nu se știe nici cât timp va rămâne Vladimir Putin în izolare, nefiind prezentată nici o informare în acest sens.

Liderul rus s-a vaccinat în primăvară cu vaccinul dezvoltat de Rusia, Sputnik V. El a declarat de mai multe ori că anticorpii săi „se menţin la un nivel ridicat”.

În luna iulie, Dmitri Peskov a subliniat că persoanele care intră în contact cu Vladimir Putin respectă măsuri stricte.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: