Evenimentul Zilei > International > Covid-19 aprinde un scandal internaţional imens! Acuzaţii grele din toate părţile
Covid-19 aprinde un scandal internaţional imens! Acuzaţii grele din toate părţile

Covid-19 aprinde un scandal internaţional imens! Acuzaţii grele din toate părţile

Un caz care pare greu de crezut şi de probat agită din nou spiritele între Coreea de Sus şi Coreea de Nord, ţări a căror rivalitate istorică este deja binecunoscută.

Autorităţile sanitare din Coreea de Sud au declarat luni că nu au dovezi despre presupusul dezertor care s-ar fi întors în Coreea de Nord.

Misteriosul personaj invocat ar fi fost infectat cu Covid-19 şi ar fi la originea impunerii unor măsuri preventive de izolare într-un oraş de la frontieră.

Agenţia de presă Yonhap a relatat că presa de stat din Coreea de Nord a anunţat duminică că o persoană care a trecut ilegal graniţa din Coreea de Sud este suspectată că ar avea COVID-19.

Dacă este aşa, acesta ar putea fi primul caz de virus confirmat oficial de Phenian. Totuşi, un oficial sud-coreean a spus că autorităţile sanitare nu au găsit nicio legătură între acea persoană şi orice caz de virus confirmat.

„Persoana nu este nici înregistrată ca pacient COVID-19 şi nici clasificată ca persoană ce a intrat în contact cu pacienţi cu virus”, a declarat înaltul oficial de sănătate Yoon Tae-ho conform Agerpres.

În ceea ce priveşte posibila procedură de testare făcută de autorităţile din Coreea de Sud cu privire la persoana invocată, nu există nicio informaţie.

Reprezentanţii militari sud-coreeni

au declarat că se crede că persoana a înotat peste graniţă de pe insula vestică Gwanghwa, sustrăgându-se poliţiştilor de frontieră din Coreea de Sud.

Individul ar fi dezertat în Sud în urmă cu trei ani şi a trecut ilegal linia de demarcaţie militară puternic păzită ce separă cele două ţări la 19 iulie.

Asta susţinea duminică agenţia de presă de stat nord-coreeană KCNA. E greu de crezut că există vreun cetăţean care ar trece ilegal graniţa din Coreea de Sud în Coreea de Nord…

În cele din urmă, liderul nord-coreean Kim Jong Un a convocat o întâlnire de urgenţă şi a impus o izolare preventivă în oraşul de frontieră Kaesong, conform KCNA.

În acelaşi timp, Guvernul de la Phenian a susţinut până acum că ţara nu a înregistrat nicio infecţie cu coronavirus.

Rapoartele oficiale nord-coreene sunt puse sub semnul întrebării de comunitatea internaţională, având în vedere că există puţine informaţii cu privire la adevărata situaţie sanitară din această ţară.

sursa: Agerpres

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: