În Europa, OMS a avertizat săptămâna aceasta cu privire la un nou val care se pregătește, în timp ce autoritățile și locuitorii sunt tentați să dea uitării pandemia care a blocat continentul în primăvară.

După trei luni de oprire, aeroportul parizian Orly a salutat decolarea unui prim zbor, udat de tunurile de apă ale pompierilor în timpul unei ceremonii cunoscute sub numele de „water salute”.

În Marea Britanie, guvernul a cerut populației să respecte distanțarea socială, amenințând să închidă plajele unde s-au adunat mii de oameni în ultimele zile, în plin val de căldură.

Consiliul municipal din stațiunea litorală Bournemouth (Sud) a cerut ajutorul poliției pentru resepectarea distanțării sociale pe plajele  aglomerate, sub temperaturi peste 30 ° C.

Mii de suporteri ai Liverpool au sfidat, de asemenea, joi seara recomandările de sănătate ,în afara stadionului Anfield Road.

De asemenea, poliția a fost nevoită să intervină pentru a dispersa mai multe petreceri pe străzile Londrei și cel puțin 22 de polițiști au fost răniți miercuri seară, după ce au fost loviți cu sticle în Brixton, în sudul capitalei.

Cu toate acestea, Organizația Mondială a Sănătății a avertizat continentul European împotriva oricărei ispite de a-și lăsa garda jos.

„În unsprezece țări, accelerarea transmisiei a dus la o creștere foarte semnificativă care, dacă nu este controlată, va împinge sistemele de asistență medicală la capătul puterilor, din nou,  în Europa”, a avertizat directorul OMS al filialei Europa, Hans Kluge.

Simptom al fricii de un nou val de Covid-19, supermarketurile australiene au impus din nou limite pentru numărul de rulouri de hârtie igienică care pot fi achiziționate, din cauza unei noi febre a cumpărăturilor care i-a cuprins pe clienții panicați în fața unor cazuri de coronavirus din Melbourne.

Pe plan economic, președintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a estimat că „cel mai rău a trecut probabil”, insistând că recuperarea va fi totuși „incompletă” și că va „transforma” economia.

PAGINA ANTERIOARA