Evenimentul Zilei > Actualitate > Coșmarul fără turiști la munte revine. Datele confirmă că al patrulea val vine. Ce vor face românii de Sărbători
Coșmarul fără turiști la munte revine. Datele confirmă că al patrulea val vine. Ce vor face românii de Sărbători

Coșmarul fără turiști la munte revine. Datele confirmă că al patrulea val vine. Ce vor face românii de Sărbători

După 20 de luni de pandemie, în Alpi, coșmarul pentru pasionații de schi revine. În Italia, toate speranțele se pun în pașaportul verde, în timp ce în nordul Pasului Brenner, doar vaccinați și vindecați vor putea schia.

Solzano este practic în zona galbenă şi la un „pas spre portocaliu și închiderea activităților la munte”, a spus consilierul de sănătate din Bolzano, Thomas Widmann.

Al patrulea val – a spus el – vine din nord si cu siguranta nu se opreste la Pasul Brenner. Suntem la un pas de deraiere pentru că avem un procent mic de vaccinați, a mai spus expertul în sănătate.

Ponderea celor imunizați este de fapt cu 10% mai mică decât în ​​restul Italiei

În două săptămâni, numărul cazurilor noi de Covid a crescut de 15 ori, iar numărul internărilor s-a triplat. Potrivit lui Widmann, „trebuie să respectăm regulile în vigoare.

 În Austria Superioară incidența săptămânală este de 1.422, iar în Salzburg chiar 1.519, în timp ce Italia este ferm sub 100. În Austria Superioară, 59 de pacienți au murit în ultimele patru zile.

„Avem loc doar la terapie intensivă pentru că sunt pacienți care mor”, a declarat Jutta Oberweger, purtătorul de cuvânt al autorității sanitare de stat austriece, pentru ziarul Der Standard.

Nu li se recomandă turiștilor să plece la schi în Austria

La fel este și situația de la Salzburg, unde a fost înființat un grup de triaj, format din cinci medici și un jurist. Berlinul nu recomandă excursii în Austria, iar cei care se întorc de acolo trebuie să rămână în carantină timp de zece zile. Este greu de imaginat un sezon de iarnă fără germani.

Chiar și în Valle d’Aosta infectările au început să crească din nou, mai ales în rândul tinerilor. Situația rămâne sub control deocamdată, pragurile de ocupare ale paturilor de spital și ale celor de la terapie intensivă nu sunt un motiv de îngrijorare.

Cu aceste condiții de presiune asupra spitalului Parini, se speră ca sezonul de schi să poată fi început în cel mai bun mod posibil, a cărui deschidere – cu excepția Cerviniei unde oamenii schiază de câteva săptămâni – este așteptată între sfârșitul lunii noiembrie și începutul lunii decembrie.

Incidența este mai mare în regiunile nordice, cum ar fi Tirolul de Sud și Friuli

După cum a adăugat guvernatorul Arno Kompatscher, incidența este mai mare în regiunile nordice, cum ar fi Tirolul de Sud și Friuli, dar nu numai din motive climatice, ci și din cauza ratei scăzute de imunizare.

Piețele de Crăciun din Tirolul de Sud se află, de asemenea, sub supraveghere specială, iar situația este evaluată zilnic. Având în vedere sezonul de iarnă și numeroasele incidente la schi, Widmann s-a declarat îngrijorat de presiunea deja mare asupra spitalelor din cauza pandemiei și a celor 700 de lucrători din domeniul sănătății care au fost suspendați pentru că nu au fost vaccinați. Datele confirmă faptul că al patrulea val vine dinspre nord, relatează ANSA.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: