Coșmarul de la Zoo Timișoara continuă. Animalele sunt bolnave și trăiesc în mizerie I FOTO - VIDEO

Coșmarul de la Zoo Timișoara continuă. Animalele sunt bolnave și trăiesc în mizerie I FOTO - VIDEO

Animalele de la Grădina Zoologică din Timișoara trăiesc în condiții grele și arată sub orice critică: sunt bolnave, tratate incorect de luni de zile, ținute alături de celelalte, fără să fie izolate. Această situație a fost făcută publică de o timișoreancă ce a postat imagini cu animalele bolnave pe rețelele de socializare. ”Așa arată animalele la Zoo Timișoara. Cine mă poate ajuta să facem o se sesizare la DSV”, a scris pe Facebook Alida Bakos.

Un pui de Guanaco are o afecțiune dermatologică, astfel că i-a căzut blana de pe gât și cap și arată foarte rău. El trăiește în continuare alături de mama sa, care, probabil, riscă și ea să se îmbolnăvească.

Berbecul de Camerun a rămas, vineri, fără un corn. Femeii i s-a spus că acesta s-a rupt în timpul transportului, ceea ce poate sugera faptul că mutarea animalului s-a făcut în condiții improprii sau de personal necalificat.

Timișoreanca reclamă faptul că și alte a nimale sunt ținute în condiții inadecvate. De exemplu, suricatele primesc de mâncare coji de pâine. Iar potrivit informațiilor obținute de la personalul grădinii zoologice, animalele bolnave ar fi puse sub tratament abia de la finele lunii trecute. Claudiu Chira, directorul Grădinii Zoologice, a comentat, tot pe Facebook: „Ambele animale sunt sub tratament, dar la grădina zoologică lipsește un spațiu de izolare. Puiul de guanaco este sub tratament de peste  două luni, dar nu răspunde bine, iar berbecul de Camerun si-a rupt cornul vineri și a primit tratament cu antibiotice și antiinflamatoare”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cel puțin din replicile date pe rețeaua de socializare, directorul de la Zoo nu are idee de ce se întâmplă acolo. Potrivit acestuia intrarea în locație ar fi ”gratuită” când de fapt costă trei lei.

”Nu e prima oară când vizitez Zoo Timişoara și situația pare din ce în ce mai rea. Totul denotă dezinteres, nimic altceva. Nu are rost să înșir toate neregulile și lipsurile, dar așa ceva întrece orice limită. Am văzut două animale bolnave, care suferă (de mult timp) și cărora nu li se acordă, zic eu, niciun tratament (da, am obiectat și reclamat portarului, căci altcineva nu era acolo: puiul de guanaco ar fi fost sedat săptămâna trecută și e sub tratament, iar berbecul și-a rupt coarnele la transport, și nu are cine ce să-i facă”, spune Alida Bakoș. Există un foișor, pentru observarea căprioarelor, care are treptele din lemn putrezite și rupte, fiind un real pericol pentru copiii care urcă. Alte aspecte țin de viața necuvântătoarelor: ”căprioarele trăiesc în mocirclă, animalele stau în adăposturi improprii, unele nu au nici măcar paie puse, să le țină de cald, suricatele au coji de pâine în tava de mâncare aprovizionată de personalul grădinii, țarcurile sunt foarte murdare”, a mai adăugat aceasta.

EVZ a mai scris despre coșmarul de la Grădina Zoologică Timișoara. Anul trecut relatam cum animalele sălbatice mor pe capete aici, lista, însumând, în septembrie anul trecut: două zebre, o maimuță, un ponei, un cerb, lebedele și mai multe păsări de apă. Cele mai multe au decedat în urma alimentației necorespunzătoare. (Sursa foto și video: Facebook / Alida Bakos)