Evenimentul Zilei > Actualitate > Coșmarul copilului diagnosticat cu o boală atât de rară, încât nu are nume. Mama imploră medicii să o ajute FOTO
Coșmarul copilului diagnosticat cu o boală atât de rară, încât nu are nume. Mama imploră medicii să o ajute FOTO

Coșmarul copilului diagnosticat cu o boală atât de rară, încât nu are nume. Mama imploră medicii să o ajute FOTO

Un copil din Marea Britanie suferă de o boală genetică extrem de rară, care îi afectează gena TBCD. Astfel de cazuri sunt, însă, atât de rare încât diagnosticul nici măcar nu are un nume. Mama bebelușului imploră cadrele medicale să o ajute, însă personalul sanitar se află în fața unei mari dileme, relatează Daily Mail.

Leo, copilul unei mame în vârstă de 32 de ani din Marea Britanie, s-a născut pe data de 5 martie 2021, la Spitalul Medway Maritime din orașul Gillingham. Sarcina a fost una normală astfel încât medicii nu au putut sesiza nicio problemă a fătului. După naștere, însă, a urmat coșmarul.

Medicii sunt puși în fața unei dileme: Boala genetică ce nu are nume. Afectează gena TBCD

La scurt timp după naștere, cadrele medicale au remarcat că bebelușul nu își mișcă nici brațele, nici picioarele și nici capul. Leo prezenta probleme de respirație și nici nu plângea. Cadrele medicale au hotărât, astfel, să supună noul-născut unor investigații medicale.

Leo a fost mutat într-o unitate de Terapie Intensivă. Pe 11 martie, copilul a fost transferat la un alt spital pentru a primi îngrijiri de specialitate. Aici, a fost supus mai multor cercetări. Medicii au descoperit că acesta suferă de o boală genetică foarte rară, care îi afectează gena TBCD.

Afecțiunea este atât de rară încât nici măcar nu are un nume. Prin urmare, medicii nu pot oferi un diagnostic copilului.  Creierul lui Leo este, de asemenea, afectat de condiția medicală. Din acest motiv, copilul are crize epileptice.

Mama copilului imploră medicii să o ajute. „A fost îngrozitor”

Lucinda Andrews, mama lui Leo, a mărturisit jurnaliștilor străini că medicii nu au dat foarte multe șanse de supraviețuire copilului. Aceștia chiar și-au exprimat uimirea când au observat că bebelușul încă supraviețuiește.

„Ei (medicii – n.r.) mi-au spus ce fel de afecțiune este, dar afecțiunea este atât de rară încât încă nu are un nume. Mi-au spus o mulțime de lucruri care s-ar putea întâmpla și a fost pur și simplu îngrozitor. În anumite momente de-a lungul șederii noastre în spital a fost cu adevărat traumatizant și doctorii au crezut că ar putea să nu reziste. Atât de mulți oameni veneau și spuneau că «ne surprinde în continuare»”, a relatat femeia.

Momentan, singurul tratament oferit sugarului este fizioterapia. Mama copilului merge cu noul-născut, însă, și la piscină, unde acesta este supus unor exerciții zilnice de hidroterapie.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: