Evenimentul Zilei > Actualitate > Coronavirusul revine în forță! Focar la unul dintre cele mai mari spitale din Capitală
Coronavirusul revine în forță! Focar la unul dintre cele mai mari spitale din Capitală

Coronavirusul revine în forță! Focar la unul dintre cele mai mari spitale din Capitală

Cu toate de de ieri și până astăzi au fost confirmate 141 de cazuri de infectări cu noul COVID-19, în Capitală este alertă.

Un focar de coronavirus a apărut la unul dintre cele mai mari spitale din România. Mai exact, 16 cadre medicale de la Bagdasar-Arseni au fost depistate pozitiv, iar alte zeci de teste sunt în lucru, transmite Digi24.

În acest caz este vorba despre 7 infirmiere, șase asistente, un medic, un medic rezident și un brancardier. Toate aceste cadre medicale au fost infectate, pe lângă trei pacienți care sunt tratați acum la spitalul Colentina.

Conducerea spitalului așteaptă și rezultatul testelor care sunt acum în lucru pentru a vedea cât de gravă este, de fapt, situația.

În ultimele zile, conducerea spitalului a dat 28 de avertismente cadrelor medicale care nu purtau corect masca de protecție.

Până astăzi, 1 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 19.398 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.426 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 1270 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt, Ilfov, Harghita, Tulcea și Buzău, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 141 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 159 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.424 de persoane. Alte 90.292 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 443.252 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 354 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 867 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 148 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 138.820 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 2 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: