Cel puțin 95 de persoane din stațiunea Cap d’Agde, aflată la 30 de mile sud de Montpellier, au fost testate pozitiv cu Covid-19 până în acest moment, urmând ca săptămâna aceasta să ajungă și celelalte rezultate. Acestora li se adaugă aproximativ 50 de persoane, care au raportat deja că s-au simțit rău după ce s-au întors acasă din satul de vacanță Cap d’Agde.

Autoritățile din Franța au avertizat despre existența unui focar „foarte îngrijorător” de infectare cu coronavirus  Oficialii din domeniul sănătății au avertizat vizitatorii din această stațiune de nudiști – care este populară și în rândul swingerilor – că trebuie să respecte toate măsurile de distanțare socială și să poarte măști.

În Franța, măștile trebuie purtate în toate spațiile închise începând cu 20 iulie, cu mici excepții. Stațiunea nudistă conține mai multe zone cu spații închise, inclusiv magazine, bănci, restaurante, baruri și cluburi. Ca o curiozitate și în ciuda tuturor măsurilor de precauție, rata de infectare în colonia nudiștilor a fost de 4 ori mai mare decât în satul vecin, cu un regim normal al ținutei.

Medicii au efectuat 194 de teste pe vizitatorii care s-au oferit voluntari în această stațiune săptămâna trecută, cu 38 de rezultate pozitive, a informat serviciul regional de sănătate. Alte 244 de teste au fost efectuate apoi miercuri, 57 fiind pozitive.

Focarul a fost anunțat în condițiile în care, duminică, 23 august, Franța a raportat aproape 4.900 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore, cea mai mare cifră din luna mai și până acum.

Ministrul Sănătății, Olivier Veran, a avertizat că situația este riscantă și a spus că infecțiile se produc în special la tinerii cu vârste între 20 și 40 de ani, la petreceri. De asemenea, cazurile în rândul persoanelor în vârstă au început să crească, a spus Veran, care a exclus însă o închidere totală în Franța, relatează Daily Mail.