Evenimentul Zilei > Social > Coronavirusul lovește puternic în Biserica Ortodoxă. ÎPS Calinic al Sucevei și Rădăuților internat în stare gravă
Coronavirusul lovește puternic în Biserica Ortodoxă. ÎPS Calinic al Sucevei și Rădăuților internat în stare gravă

Coronavirusul lovește puternic în Biserica Ortodoxă. ÎPS Calinic al Sucevei și Rădăuților internat în stare gravă

Încă o înaltă față bisericească a ajuns în spital, în stare gravă, după ce a fost diagnosticată cu o formă dificilă de COVID-19.

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, se află internat într-un spital din municipiul Iași după ce a fost testat pozitiv pentru infecția cu coronavirus. ÎPS Calinic a dezvoltat o formă gravă de COVID și este intubat, în unitatea medicală.

Până în prezent, nu au fost comunicate informații oficiale cu privire la starea de sănătate a ierarhului.

Se pare că ÎPS Calinic, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ar fi luat virusul de la unul dintre consilierii săi. Este vorba despre părintele David Oprea, șeful Cancelariei arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților. Acesta a fost diagnosticat cu COVID-19 și a fost transferat la un spital din Iași, acolo unde a murit după câteva zile.

La scurt timp, şi Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a primit rezultat pozitiv la testul pentru virusul Sars-Cov-2.  ÎPS Calinic a fost tratat iniţial în reședința arhipiescopală de la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, fiind îngrijit de un medic local. El a refuzat internarea în prima fază a bolii.  Starea sa de sănătate s-a agravat, motiv pentru care a fost transferat la un spital Iași pentru îngrijiri.

Precedentul Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților s-a stins tot din cauza COVID

Și precedentul Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, ÎPS Pimen, a murit în luna mai a anului 2020 din cauza COVID-19, la Institutul Matei Balş din Capitală.

ÎPS Pimen a fost preluat cu un elicopter SMURD în 20 aprilie, de la Suceava, în stare gravă, infectat cu noul coronavirus, și a fost dus la INMB, în Capitală, unde a fost intubat, după ce a suferit complicații pulmonare. Surse medicale au declarat că înaltul ierarh a primit trei doze de plasmă hiperimună de la donatori vindecați.

Arhiepiscopul Pimen al Sucevei și Rădăuților a murit, la Institutul „Matei Balș” din Capitală, în urma unui al doilea atac de cord. IPS Pimen s-a născut în 25 august 1929, în localitatea Greabănu, în județul Buzău.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.