Evenimentul Zilei > Actualitate > Coronavirusul bate încă un record în București. Rata de incidență a ajuns la 8,28. Sunt așteptate noi restricții
Coronavirusul bate încă un record în București. Rata de incidență a ajuns la 8,28. Sunt așteptate noi restricții

Coronavirusul bate încă un record în București. Rata de incidență a ajuns la 8,28. Sunt așteptate noi restricții

8,28 la mie este rata de incidență a cazurilor de coronavirus care a fost înregistrată sâmbătă, 2 octombie, în București.

Rata de incidență a cazurilor de infectare cu coronavirus a depășit un nou record în municipiu București, conform ultimelor informații furnizate de autoritățile sanitare.

Vineri rata de incidență a cazurilor de COVID a trecut de pragul de 7,5 (7,68), în București, iar acest lucru a impus un nou set de restricții din partea autorităților. Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a discutat, vineri seară, despre măsurile ce vor fi adoptate în contextul depăşirii incidenţei de 7,5 la mie în Capitală.

Date fiind nivelul incidenței, vor fi luate luate noi măsuri restrictive, după ce Comitetul pentru Situații de Urgență al municipiului București ar urma să se întrunescă.

Restricțiile impuse de autorități vineri seara

Din 3 octombrie masca de protecţie devine obligatorie în pieţe, staţii şi mijloace de transport în comun şi la locul de muncă. Sunt interzise activitatea cinematografelor, a sălilor de spectacole şi se introduc restricţiide circulaţie în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.

Piscinele interioare vor fi închise iar competițiile sportive se pot desfășura doar cu participarea celor vaccinați. Cinematografele și sălile de spectacole vor fi închise, iar spectacolele, concertele și festivalurile în aer liber vor fi permise în anumite condiții. Mitingurile vor fi interzise, la fel ca și nunțile ori botezurile. Slujbele religioase vor putea avea loc cu respectarea măsurilor sanitare. În weekend se instituie carantina, iar după ora 20:00 vor putea circula doar cei vaccinați sau care au un motiv întemeiat.

Deciziile luate vineri seara, însă, vor fi modificate sâmbătă după o altă ședință CMBSU. Astfel, Comitetul pentru Situații de Urgență al municipiului București va trebui să se reunească din nou, după ce Guvernul va aproba, sâmbătă, noile măsuri ale CNSU.

Guvernul se reunește pentru adoptarea noilor restricții

Guvern se reunește sâmbătă, la ora 12.00, să adopte măsurile propuse prin hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, încă de joi.

CNSU a decis joi seară, desăşurarea cursurilor cu prezenţă fizică a elevilor indiferent de rata de infectare. Cursurile vor fi suspendate în funcţie de numărul de cazuri şi cu teste rapide de salivă, pentru monitorizarea situaţiei epidemiologice.

Masca devine obligatorie în spaţiile publice închise şi deschise, a decis CNSU. Conform CNSU, se instituie carantină de noapte pe tot parcursul săptămânii între 20:00 şi 5:00, iar magazinele se închid la ora 22:00.