Coronavirus. Vânt din pupa pentru avioanele private. Explozie de cereri

Coronavirus. Vânt din pupa pentru avioanele private. Explozie de cereri

La ora când companiile aeriene fac față unei crize fără precedent, din cauza pandemiei, sectorul transportului aerian rezervat celor privilegiați este mai prosper ca niciodată.

„Cererile de rezervări au explodat cu 400%”, a declarat Richard Zaher, PDG-ul unei companii de avioane private, Paramount Business Jets,din Statele Unite.

„Clienții noștri obișnuiți zboară ca de obicei. Însă cunoaștem o afluență de clienți noi iar majoritatea lor nu a zburat niciodată cu un avion privat”, a explicat Zaher.

Epidemia cu noul coronavirus a afectat în mod deosebit marile companii aeriane, care au fost nevoite să-și reducă drastic oferta.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cabinetul de analiză a turismului ForwardKeys estimează că, numai în cazul zborurilor transatlantice, cei puțin 3,3 de locuri sunt pe cale să fie suprimate.

Richard Zaher spune că multe dintre noile rezervări provin de la clienții aflați în situații de urgență care nu pot găsi locuri pe zboruri comerciale sau nu doresc să-și asume riscuri.

Recent, o doamnă a rezervat un zbor privat pentru a traversa Statele Unite cu mama ei în vârstă, care se afla sub ventilație artificială.

„Au considerat că este necesar să plătească mai mult pentru a evita călătoria cu un zbor comercial”, a spus Zaher.

Prețul călătoriei cu un avion privat, foarte piperat de altfel, variază mult în funcție de tipul și dotările aparatului, regiune, numărul de pasageri, durata zborului, etc.

Un zbor dus-întors cu un avion cu 12 locuri între Londra și New York este de aproximativ 150.000 de dolari (138.000 euro). Un zbor Hong Kong-Japonia costă 71.000 de dolari (65.000 euro).

Rezervarea unui zbor cu un avion cu 13 locuri pentru a pleca din Marea Britanie cu destinația sudul Franței poate să se ridice la 10.000 de dolari (9180 euro)

În Asia, unde a apărut epidemia, companiile de închiriere a avioanelor private au cunoscut creșteri ale clienților.

Cei care au fugit de epidemie, în ianuarie, s-au întors acasă, în martie, fugind din țările lovite acum de epidemia Covid-19.

Zborurile comerciale cu destinație și de provenianță China au scăzut cu 90% în ultimele două luni.

„Este vorba de oameni suficient de bogați dar care nu au apelat până acum la avioane private. O fac din cauza situației excepționale”, a explicat James Royds-Jones, director al Air Charter Service pentru regiunea Asia-Pacific.

Recent, o familie a apelat la o companie pentru a se muta din Hong Kong în Thailanda.

„Oamenii încearcă să-și care toate bunurile cu un jet privat”, a spus James Royds-Jones, subliniind că acest mod de transport de lux permite și animalelor de companie să fie alături de stăpâni.

Daniel Tang, de la compania aeriană privată MayJets, din Hong Kong, spune că a avut de cinci ori mai multe cereri decât în mod normal și de trei ori mai multe rezervări, de la începutul epidemiei.

Clienții au optat în special pentru avioane private pentru a nu sta alături de alți pasageri despre al căror istoric al călătoriilor nu știu nimic și se tem de contaminare cu noul coronavirus.

Un alt avantaj major al avioanelor private: formalitățile vamale ( și altele) se fac departe de terminalele aglomerate de pe marile aeroporturi.

Cu toate acestea, firmele private se tem că condițiile de călătorie din ce în ce mai restrictive datorită măsurilor măsurilor luate pentru combaterea răspândirii epidemiei vor afecta și acest mod de călătorie.