Evenimentul Zilei > International > Coronavirus. SUA văd roșu la acuzațiile Chinei
Coronavirus. SUA văd roșu la acuzațiile Chinei

Coronavirus. SUA văd roșu la acuzațiile Chinei

Un reponsabil al ministerului chinez de Externe a sugerat că epidemia Covid-19 a fost adusă în China de militari americani. Washington l-a convocat pe ambasadorul Chinei pentru explicații.

Anterior, Lin Songtian, ambasadorul chinez în Africa de Sud, a spus că nu există niciun motiv ca lumea să creadă că noul virus a fost „made in China”.

Într-un editorial publicat la începutul acestei luni, agenția chineză de știri Xinhua afirma că „Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a susținut întotdeauna că coronavirusul este un fenomen la nivel mondial, a cărui sursă nu este cunoscută”.

Altă fumigenă. OMS recunoaște, desigur, că problema sursei contaminării – modul în care virusul a fost transmis omului – nu este încă rezolvată, dar organizația judecă că regiunea Hubei este cea mai probabilă sursă geografică a epidemiei.

Ofensiva chineză împotriva SUA vine, se pare, după ce președintele Donald Trump și tabăra republicană au insistat asupra originii chineze a Covid-19.

Iar site-ul progresist Media Matters, care supraveghează media conservatoare, a urmărit toate personalitățile de dreapta, de la jurnaliștii Breitbart la secrtarul de Stat Mike Pompeo, via vedetele Fox News, care preferă să vorbească despre „virusul chinez” în loc de Covid-19.

La sfârșitul lunii trecute, China a estimat că „virus chinez” înseamnă a genera sentimente rasiste față de poporul chinez.

Dar campania chineză pentru a identifica un inamic exterior în criza Covid-19 este „un exemplu tipic de propagandă chineză pentru a exalta sentimentul naționalist al populației în sprijinul figurii liderului Xi Kinping”, a explicat Peter Gries, directorul Manchester Chinese Institute.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: