Următorul bilanţ oficial va fi anunţat la ora 13:00

Rând pe rând, spitalele din ţară anunţă îmbolnăviri atât nu doar în rândul pacienţilor, ci şi al cadrelor medicale. Marţi seară, autorităţile au anuntat că 17 cadre medicale şi 10 pacienti de la Spitalul Universitar București au fost testaţi pozitiv. În total au fost prelevate 500 de probe biologice, iar pentru aproape 20 %′ se asteaptă rezultatele.

Şi la Spitalul Militar „Carol Davila” au fost confirmate 7 cadre medicale ca fiind purtatoare de COVID19. La acest moment nu se poate vorbi de o transmitere a infecţiei in randul personalului.
Tabloul unităților medicale afectate este completat de maternitatea Odobescu din Timișoara care a intrat în carantină, după ce 5 asistente au fost confirmate pozitiv.  Întreg personalul și pacienții vor fi testați, scrie

Suceava este prima zonă din România în carantină din cauza COVID-19. Restricțiile din Ordonanța Militară 6 îi privesc pe locuitorii orașului dar și din alte opt comune aflate apropiere – aproximativ 160.000 de oameni. Cu câteva excepții, nu se intră și nu se iese din acest punct critic pe harta răspândirii virusului. Aproape o treime din totalul de îmbolnăviri provine de aici, conform stirileprotv.ro.

Luni seară, în judeţul Suceava erau 593 de infectaţi cu Covid 19, o bună parte dintre ei internaţi în spital. Printre ei sunt şi 181 de medici, asistente şi infirmiere, toţi infectaţi. Personalul medical neafectat este puţin, iar oamenii sunt la limită.