„Contactul cu suprafețele este important doar dacă avem un contact imediat, însemnând minute, zeci de minute, poate o oră nu mai mult cu o suprafață care este contaminată cu secreții provenite de la o persoană bolnavă. Nu contează cât supraviețuiește ci dacă doza infectantă este suficientă ca să producă boala.

Deja sunt prea multe chestiuni care nu demonstrează că aceasta ar fi o cale predilectă de transmitere”, a explicat Rafila.

„Întreba cineva dacă e bine să dezinfecteze pachetele pe care le primește sau alimentele pe care le cumpără prin catering. E o prostie chestiunea asta! Este simplu. Se spală pe mâini și evita contaminarea, deci nu trebuie să dezinfecteze suprafața coletelor, pachetelor și așa mai departe.

Lumea a intrat într-o fobie datorită necunoașterii. Vă spun că știu oameni care evita să ia mâncare prin sistemul de catering pe motivul că s-ar putea îmbolnăvi de coronavirus ceea ce nu s-a demonstrat nicăieri, adică este foarte clar că acest lucru nu se poate întâmpla”, a mai spus Alexandru Rafila, joi seară, la „Sinteza zilei cu Mihai Gâdea”.

Evenimentul Istoric, numărul 26 al revistei este disponibil de astăzi, 20 martie, la toate punctele de difuzare ale presei. Dar o modalitate sigură pentru tine este comandarea revistei pe www.agoramag.ro.

Tot pe www.agoramag.ro găsești variante de abonamente prin care te poți asigura că poți colecționa poveștile inedite și dezvăluirile în premieră ale celei mai mari reviste de istorie din Europa, Evenimentul Istoric!

CITEȘTE ÎN SIGURANȚĂ, COMANDĂ pe  www.agoramag.ro