Guvernul britanic rămâne absolut hotărât să continue negocierile privind relațiile viitoare cu Uniunea Europeană și nu are în plan să prelungească perioada de tranziție, a reafirmat, luni, purtătorul de cuvânt al premierului Boris Johnson.

„În legislația britanică este stabilit faptul că perioada de tranziție se încheie pe 31 decembrie”, a spus el, adăugând că cele două părți „și-au clarificat” planurile săptămâna trecută.

„Rămânem absolut hotărâți să continuăm negocierile”, a spus purtătorul de cuvânt britanic, adăugând că negociatorul- șef din partea Londrei va avea o conversație telefonică cu adjunctul șefului grupului de lucru al UE, scrie Reuters.

Potrivit unor surse diplomatice întrebate săptămâna trecută, Uniunea Europeană se așteaptă ca Marea Britanie să solicite o prelungire a perioadei de tranziție post-Brexit care se preconizează să se încheie la sfârșitul anului, din cauza criza de coronavirus care a dus la întreruperea negocierilor.

Această perioadă de tranziție ar trebui să contribuie la definirea cadrului de relații comerciale viitoare între cele două părți, dar nu a avut loc nicio discuție, de la schimbul de proiecte, la jumătatea lunii martie, din cauza epidemiei Covid-19.

De remarcat că negociatorul european Michel Barnier a contactat virusul SARS-CoV-2, la fel ca premierul britanic Boris Johnson, care a fost spitalizat duminică pentru examinări medicale aprofundate.