Evenimentul Zilei > Actualitate > Coronavirus. 1, 3 miliarde de oameni tremură că le vine rândul. Ar fi o catastrofă
Coronavirus. 1, 3 miliarde de oameni tremură că le vine rândul. Ar fi o catastrofă

Coronavirus. 1, 3 miliarde de oameni tremură că le vine rândul. Ar fi o catastrofă

Mai săracă și mai dens populată decât China, India, departe de a fi adăpostită de asaltul Covid-19 , începe să se baricadeze.

Operatorii de telefonie transmit mesaj de conștientizare către populație iar mass-media și rețelele sociale transmit instrucțiuni cu privire la precauțiile care trebuie luate împotriva infectării cu Covid-19.

Guvernul a îndemnat populația să evite marile adunări dar această instrucțiune nu a fost respectată, milioane de indieni sărbătorind săptămâna aceasta festivalul în culori Holi.

Mai multe companii le-au cerut angajaților să lucreze de la distanță. Xiaomi, producătorul chinez de telefoane mobile și liderul pieței din India, a anulat lansarea de noi produse.

Experții își fac griji pentru consecințele potențial catastrofale ale unei epidemii masive de coronavirus în India, unde 70 de milioane de oameni trăiesc în sărăcie extremă, unde supraaglomerația este din ce în ce mai mare și unde sistemul de sănătate publică este notoriu insuficient.

Fără un sistem de securitate socială, milioane de indieni nu vor avea de ales decât să plece la muncă pentru a-și hrăni familiile.

În același timp, spitalele indiene nu au capacitatea de a primi pacienți noi, în masă. Țara cheltuiește doar 3,6% din PIB pe cheltuieli pentru sănătate, față de 11,5% în cazul Franței, spre exemplu, conform datelor Băncii Mondiale.

Ashish Jha, directorul Institutului de Cercetare pentru Sănătate Publică Mondială al Harvard este pesimist: „India este o țară mare în care o mulțime de oameni trăiesc în spații înghesuite și închise. Nu văd cum ar putea scăpa prin magie de această pandemie”.

PAGINA ANTERIOARA

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: