Evenimentul Zilei > International > . clipe de groază în Coreea de Sud. Cu așa marinari navighează cargourile lui Putin
. clipe de groază în Coreea de Sud. Cu așa marinari navighează cargourile lui Putin

. clipe de groază în Coreea de Sud. Cu așa marinari navighează cargourile lui Putin

La comanda unui vas de 6000 de tone, un căpitan rus, băut și care nu prea înțelegea engleza, a percutat un pod în Coreea de Sud

Nava Seagrand, care naviga sub pavilion rusesc, a făcut o gaură de cinci metri atunci când a lovit podul rutier din orașul Busan, informează Moscow Times, citând media sud-coreene. Căpitanul navei a fost reținut și s-a dovedit că avea o alcoolemie superioară  limitei legale, a raportat agenția de știri sud-coreeană Yonhap, citând serviciile pazei de coastă.

Din fericire, nu a fost semnalată nici o persoană rănită dar anumite tronsoane ale podului au fost închise din rațiuni de precauție, au indicat autoritățile sud-coreene.

„Autoritățile au deschis o anchetă pentru a afla de ce nava se îndrepta direct către pod în condițiile în care trebuia să se deplaseze tocmai în direcția opusă”, se arată într-un comunicat citat de Yonhap.

Pe de altă parte, capitanul navei ar fi ignorat avertismentele gărzilor de coastă sud-coreene pentru că „nu înțelegea bine limba engleză”, potrivit site-ului de actualități RBC.

Yonhap a anunțat că Seagrand a lovit și un vapor de croazieră ancorat în portul Busan, înainte de a se ciocni de pod.

Garda de coastă a informat că alcoolemia căpitanului era „suficient de mare pentru a-i fi revocată licența” de navigație.

Un responsabil al gărzii a declarat că un consum de alcool la bordul navei nu este pedepsit de lege câtă vreme persoana în cauză nu este la comanda navei. Oficialul a adăugt că nu este încă clar dacă căpitanul rus era fizic la comandă în momentul accidentului dar poate fi urmărit legal pentru condus în stare de ebrietate pentru că, în calitatea sa, este responsabil de navă, chiar dacă nu se afla la timonă în momentul accidentului.

Seagrand a sosit miercuri la Busan unde a descărcat 1495 de tone de țevi de fier iar ieri se îndrepta spre Vladivostok.

 

 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: