Corb la corb... Inspecția Judiciară o protejează pe Anamaria Trancă, vestită pentru soluțiile pro DNA

Corb la corb... Inspecția Judiciară o protejează pe Anamaria Trancă, vestită pentru soluțiile pro DNA

Judecătoarea Anamaria Trancă de la Curtea de Apel București, demascată că a vrut să bage în pușcărie 10 oameni nevinovați, este ținută în brațe de  Inspecția Judiciară.

Aceasta încercă prin toate metodele să nu aplice sentința prin care Curtea de Apel Ploiești a desființat soluția de clasare față de Trancă și a dispus reluarea cercetării disciplinare.

Anamaria Trancă de la Curtea de Apel București, este vestită pentru soluțiile pe placul DNA fiind demascată că a vrut să bage la pușcărie 10 nevinovați în dosarul ANRP.

Prin sentința civilă nr. 3 din 16 ianuarie 2020, pronunțată în dosarul 1047/42/2019, judecătorul Cătălin Mihai de la Curtea de Apel Ploiești a redeschis dosarul disciplinar în care Anamaria Trancă fusese cercetată și spălată de Inspecția Judiciară, după ce dăduse like pe Facebook la postările #rezist cu înjurături împotriva PSD și Liviu Dragnea, precum și la postările în care era ironizat fostul președinte al Consiliului Județean Constanța Nicușor Constantinescu, pe care culmea chiar ea l-a judecat și i-a dat ani grei de închisoare.

Ne puteți urmări și pe Google News

În fapt, admițând plângerile formulate de avocata Ingrid Mocanu (și ea o victima a a Anamariei Trancă) și Nicușor Constantinescu împotriva soluției IJ, judecătorul Cătălin Mihai de la Curtea de Apel Ploiești a decis desființarea rezoluțiilor de clasare date de Inspecția Judiciară, stabilindu-se reluarea cercetărilor pentru abateri. disciplinare

Acestea constau în constau în:

-manifestări care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justiției, săvârșite în exercitarea sau în afară exercitării atribuțiilor de serviciu (abatere disciplinară prevăzută de art. 99 lit. a) din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor);

-încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilități și interdicții privind judecătorii și procurorii (abatere disciplinară prevăzută de art. 99 lit. b) din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor);

-desfășurarea de activități publice cu caracter politic sau manifestarea convingerilor politice în exercitarea atribuțiilor de serviciu (abatere disciplinară prevăzută de art. 99 lit. d) din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor);

A trecut mai bine de o luna de la decizia Curții de Apel Ploiești, însă Inspecția Judiciară nu s-a sinchisit să facă nimic.

 

În loc să se conformeze deciziei Curții de Apel Ploiești, Inspecția Judiciară, prin șeful instituției  judecătorul Lucian Netejoru, a formulat la Secția de contencios administrativ și fiscal  a CA Ploiești o cerere de revizuire a sentinței prin care judecătorul Cătălin Mihai de la aceeași instanța dispusese redeschiderea dosarului disciplinar al lui Trancă.

Cererea de revizuire nu este însă singură acțiune prin care Inspecția Judiciară încearcă să nu aplice decizia Curții de Apel Ploiești privind redeschiderea dosarului disciplinar al Anamariei Trancă.

În paralel, tot la Secția de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Ploiești, Inspecția Judiciară a formulat contestație la executare împotriva sentinței civile nr. 3 din 16.01.2020, pronunțată în dosarul nr. 107/42/2019, prin care judecătorul Cătălin Mihai a dispus cercetarea Anamariei Trancă.

Prin demersurile care sunt făcute în prezent, Inspecția Juridică face tot posibilul pentru a o proteja pe Anamaria Trancă, scire luju.ro.