Evenimentul Zilei > Actualitate > Copil injunghiat dupa o cearta pe internet
Copil injunghiat dupa o cearta pe internet

Copil injunghiat dupa o cearta pe internet

O discutie aprinsa pe chat, intre doi elevi de 12 ani, s-a transformat intr-o rafuiala cu urmari tragice. Ambii minori au parintii plecati la munca in strainatate.

Un elev de 12 ani din Galati, Laurentiu Iftode, a fost injunghiat joi seara in inima cu un briceag, de un fost coleg de scoala, de aceeasi varsta, Alexandru Molotac. Motivul: o cearta pe internet intre cei doi. „S-au amenintat inca de pe internet ca isi vor face rau unul altuia cu gastile de cartier”, ne-a declarat subcomisarul Stefan Gohoreanu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie.

Laurentiu era afara la joaca, la sanius, cu prietenii sai. „Laurentiu are 12 ani si jumatate si se afla mai mult in grija mea. Tatal este plecat in Irlanda la munca, iar mama vine tarziu de la serviciu. Joi seara, mi-a spus ca pleaca spre casa, dar nu a mai ajuns”, a explicat Dumitra Iftode, bunica victimei.

Imediat ce a produs fapta, agresorul a fugit, iar victima s-a prabusit la pamant. Laurentiu a avut noroc ca a fost observat de un sofer care trecea intamplator prin zona, care l-a dus imediat la spital.

„A trecut la doi centimetri de moarte. Spun asta pentru ca lama a trecut la doar doi centimetri de artera aorta, ceea ce i-ar fi cauzat automat moartea. Baiatul a fost imediat operat, i s-a deschis toracele. A fost injunghiat pe la spate, iar lama i-a ajuns langa inima. Acum copilul este bine, ce este mai grav, asa cum mi s-a spus, ca cel care l-a injunghiat are tot 12 ani”, ne-a declarat Nicolae Bacalbasa, doctor la Spitalul Clinic de Urgenta Galati.

Agresorul nu pateste nimic

Potrivit legii, din cauza ca agresorul este minor, nu i se poate aplica nicio pedeapsa. „In acest moment asteptam certificatul medico-legal al victimei pentru finalizarea anchetei. Apoi se va decide inceperea sau nu a urmaririi penale a agresorului. Insa in astfel de cazuri se da neinceperea pentru ca este minor”, ne-a explicat Stefan Gohoreanu.

Nici reprezentantii Protectiei Copilului Galati nu pot lua masuri pentru a-l trimite intr-un centru specializat. „Vom incerca sa accentuam sedintele de psihoterapie, este tot ce putem face”, a precizat Eugen Merdescu, directorul adjunct al Directiei pentru Protectia Copilului Galati. Alexandru-Gabriel are parintii plecati in Italia la munca si se afla in grija unchiului sau, Costica Molotac.

CONCLUZIA PSIHOLOGULUI

Messengerul, nou mijloc de conflicte

Programul de conversatii on-line a devenit in ultimul timp si una dintre caile prin care tinerii ajung sa se certe. Cel putin in ultimul an, politistii galateni au avut de rezolvat mai multe conflicte de acest gen.

„Messengerul ofera posibilitatea de a intra in contact cu mult mai multe persoane decat in viata reala. In plus, siguranta casei, de unde se vorbeste pe messenger, duce la anumite fapte de vitejie fara rost, ceea ce duce implicit si la dorinta unora de a se razbuna pe cei mai curajosi pe internet decat in viata obisnuita”, ne-a explicat psihologul Roxana Banu.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: