Evenimentul Zilei > Actualitate > Copiii se vor întoarce la școală! Nu mai e mult. Data luată în calcul de Ministerul Educației
Copiii se vor întoarce la școală! Nu mai e mult. Data luată în calcul de Ministerul Educației

Copiii se vor întoarce la școală! Nu mai e mult. Data luată în calcul de Ministerul Educației

Copiii s-ar putea întoarce la școală începând din cel de-al doilea semestru al acestui an școlar, în funcție de evoluția situației epidemiologice, susține un oficial al Miniserului Educației.

Aprecierea îi aparține lui Sorin Ion, noul secretarul de stat din Ministerul Educației Naționale, responsabil cu învățământul preuniversitar. Potrivit spuselor sale, revenirea la școală a elevilor este luată în considerare și pentru organizarea examenelor de Bacalaureat și Evaluarea Națională 2021. Noul secretar de stat a fost numit în funcție miercuri, după demisia Luminiței Barcari.

„La acest moment, nu s-au pus în discuție examenele, asta și din cauză că sperăm ca lucrurile să se îndrepte în semestrul II și să se facă școala față în față. O schimbare ar însemna să dăm examene în sistem online, ceea ce e extrem de greu. Poate că nici nu ar trebui să luăm în calcul alt mod decât școala față în față. Și să nu uităm că anul trecut am organizat în condiții excelente examenele, tot în condiții de pandemie“, a declarat Sorin Ion, citat de edupedu.ro.

În acest context, noul secretar de stat din Ministerul Educației, a declarat că programele școlare pentru liceu reprezintă prioritatea Ministerului Educaței în acest moment. Acestea sunt în curs de finalizare și foarte curând vor fi publicate spre consultare publică.

„Programele școlare pentru liceu reprezintă prioritatea Ministerului Educaței în acest moment și ne aflăm cu ele aproape de finalizare. Cred că foarte curând ele vor fi publicate. Sunt mai multe variante“, a precizat noul secretar de stat.

Ministerul Educației va trebui să aplice, începând cu anul școlar 2021-2022, o nouă programă școlară la liceu. Înnoirea curriculară a ajuns până în prezent la nivelul clasei a VIII-a, iar modificările în curricula de liceu trebuie operată cât mai curând deoarece materiile pe care elevii vor trebui să studieze la liceu trebuie să fie în concordanță cu ceea ce știu din gimnaziu. Până în prezent, însă, cu un an înainte de aplicare, proiectele de programe școlare nu au fost lansate în dezbatere. Potrivit sursei citate mai sus, cel mai probabil, noile programe școlare vor fi publicate undeva după alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: