Evenimentul Zilei > Social > Copiii din România, amenințați de un pericol ireal! Se întâmplă pe TikTok. Provoacă daune la nivelul capului FOTO
Copiii din România, amenințați de un pericol ireal! Se întâmplă pe TikTok. Provoacă daune la nivelul capului FOTO

Copiii din România, amenințați de un pericol ireal! Se întâmplă pe TikTok. Provoacă daune la nivelul capului FOTO

Copii de pretutindeni, inclusiv din România, se află în fața unei noi provocări lansate pe platforma de socializare TikTok. Pericolul se află la fiecare pas și reprezintă o amenințare atât de majoră încât cadre medicale și-au făcut conturi pe rețea pentru a sfătui utilizatorii să nu ia parte la noul trend. Este vorba despre o manifestare care poate pune în pericol sănătatea copiilor și nu numai.

O nouă provocare lansată de platforma de socializare TikTok și care a atras o mulțime de copii și tineri reprezintă un adevărat pericol pentru sănătatea utilizatorilor. Tendința poartă numele de „scalp popping”. Manifestarea poate genera afecțiuni la nivelul capului, însă minorii nu par să realizeze pericolul. Astfel, mai multe cadre medicale și-au deschis conturi pe TikTok pentru a avertiza copiii să nu recurgă la acțiunile lansate în cadrul tendinței.

Provocarea „scalp popping”, lansată pe TikTok

Este ireal ce manifestări au loc pe TikTok. Noua provocare presupune tragerea cu putere a unei bucăți din părul utilizatorului până la momentul în care se aude o pocnitură. Medicii subliniază că o astfel de acțiune poate pune în pericol sănătatea copiilor și tinerilor.

Tendința presupune să tragi foarte tare de o bucată de păr până auzi o pocnitură (sursă: TikTok/@yanasemerly)

Aplicaţia TikTok este foarte folosită, în mare parte, de copii şi adolescenţi. Aceasta prezintă utilizatorilor în special clipuri video din surse la care nu sunt abonaţi. Conținutul este distribuit la scară largă, iar daunele pot fi semnificative. Nu este prima dată când pe această platformă se lansează provocări care pun în pericol fie sănătatea fizică a minorilor, fie sănătatea mentală și emoțională.

Un adevărat pericol pentru sănătatea copiilor

În momentul producerii sunetului despre care se vorbește în noua provocare, sub scalp se pot declanșa sângerări care ulterior pot conduce la infecții importante.

„În primul rând, puteți rupe cu ușurință interiorul scalpului, ceea ce poate duce la sângerări și la posibile infecții, iar acest lucru ajunge să fie foarte dureros și extrem de incomod”, a declarat dr. Ross Perry, directorul medical al unui lanț de clinici, pentru presa internațională. „Poate provoca, de asemenea, deteriorarea foliculului de păr pe termen lung, ceea ce ar putea duce la căderea părului și să nu uităm de deteriorarea gâtului și a capului din cauza forței cu care este tras părul”, a mai declarat cadrul medical, potrivit Mirror.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: