Evenimentul Zilei > Justitie > Controverse în dosarul Microsoft. Dovezi care o dau de gol pe Kovesi
Controverse în dosarul Microsoft. Dovezi care o dau de gol pe Kovesi

Controverse în dosarul Microsoft. Dovezi care o dau de gol pe Kovesi

După ce procurorul şef al DNA, Crin Nicu Bologa, a clasat dosarul Microsoft, primul dosar al fostului ministru al Turismului Elena Udrea, au ieșit la iveală unele lucruri neștiute până acum.

Așadar, în anul 2015, mai exact în luna februarie, Dana Tiţian, consiliera și mâna dreaptă a șefei şefei DNA de atunci, Laura Codruţa Kovesi, a redactat draftul contestaţiei arestării fostului ministru al Dezvoltării, Elena Udrea.

DNA a anunțat recent, printr-un comunicat, că a clasat dosarul Microsoft în care inculpată este și Elena Udrea.

Pe 4 februarie 2015, DNA a cerut aviz Parlamentului pentru arestarea Elenei Udrea în dosarul Microsoft.  Pe 10 februarie 2015, Elena Udrea a fost reţinută de procurorii DNA, iar pe 11 februarie 2015 a fost arestată de ÎCCJ în dosarul Microsoft, Instanța Supremă admițând doar o parte din probatoriul DNA, respectiv pe cel referitor la o serie de acuzaţii de trafic de influenţă.

Cum acuzaţiile ţineau şi de presupuse fapte de spălare de bani şi fals în declaraţii de avere, DNA a făcut contestaţie la ÎCCJ pe arestarea Elenei Udrea, contestaţia fiind redactată pe 16 februarie 2015, în draft, chiar de Dana Tiţian, consiliera procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Koveşi, şi trimisă/impusă procurorilor DNA.

Aşa cum arată comunicarea DNA, în seara zilei de dinaintea judecării contestaţiei la ÎCCJ, Dana Tiţian a trimis draful contestaţiei la arestarea lui Udrea poliţistului Nicolae Ştefan, unuia dintre procurorii DNA de caz, Mihaela Moraru, şi Elenei Matieşescu, şefa pe judiciar a DNA la acea vreme.

„Dacă mai sunt declaraţii sau alte elemente le putem insera”, scrie Dana Tiţian, dând directive atât şefei pe judiciar a DNA, Elena Matieşescu, cât şi unuia dintre procurorii de caz, Mihaela Moraru Iorga.

Pe 17 martie 2017, la judecarea contestaţiilor, Udrea a fost plasată în arest la domiciliu de ÎCCJ în dosarul Microsoft.

Dana Tiţian este prietena şi consiliera Laurei Codruţa Koveşi, având această calitate şi când Kovesi a fost procuror general al României şi când a fost şefă a DNA, fiind persoana în care are deplină încredere şi care ajunsese practic să controleze, să coordoneze şi să dea directive atât întregului DNA central cât şi pe majoritatea marilor dosare, în numele Laurei Codruţa Kovesi, deşi legal era doar un consilier.

Dana Tiţian a însoţit-o pe fosta şefă a DNA peste tot, inclusiv la procese cu ziarişti.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: