Editura Evenimentul si Capital

Noi CONTROVERSE între BOR și comunitatea LGBT. Preoții ACUZĂ HOMOSEXUALII de o „AGRESIUNE” asupra BIBLIEI

Autor: | | 5 Comentarii | 1094 Vizualizari

Constantin Necula, alături de câțiva preoți și profesori, denunță teoriile gender adoptate de România prin Convenția de la Istanbul.

Biserica Ortodoxă Română nu abandonează mica și subtila ei cruciadă împotriva comunității LGBT. Căsătoriile gay reprezintă noua sperietoare care nu le dă pace mai marilor și mai micilor BOR, nelăsându-i să-și savureze în tihnă medievalele lor slujbe și să-și numere liniștiți bănuții din cutiile milei.

Biserica Ortodoxă Română nu are curaj să ia direct atitudine împotriva preconizatelor modificări ale Codului Familiei, preferând metode care mai de care mai neinspirate. Ignorând cu grație puzderia de scandaluri homosexuale, pedofile, (nemaiamintind de acuta criză a așa-zisei familii tradiționale ortodoxe), BOR a ales să sprijine nu prea discret controversatele inițiative ale Coaliției pentru Familie.

Pe lângă aceste metode, direct sau indirect, BOR-ul se implică în diverse acțiuni anti-LGBT. Nu prea mai are curaj s-o facă direct, fiindcă își amintește bine proverbul din cartea pe care se laudă că ar avea-o drept fundament: „De ce vezi paiul din ochiul altuia, dar bârna din ochiul tău nu o iei în seamă?”.

Astfel, Opt profesori universitari, între care Profesor Doctor Pavel Chirilă sau Preot Profesor Constantin Necula, cunoscuți susținători ai politicii BOR, au semnat o scrisoare deschisă prin care denunță prevederile referitoare la definiția genului din Convenția de la Istanbul, document pe care România l-a ratificat de curând.

Scrisoarea deschisă primită de ActiveNews.

„Sex sau gen? Până când?

Pe un site de profil, figurează până în prezent 114 genuri, confundabile, mai mult sau mai puțin, cu sexul.

Există multe demersuri în lume pentru a explica identitatea de gen și dreptul fiecărei ființe umane de a se consideră bărbat sau femeie, chiar dacă decizia lui nu coincide cu sexul genetic și biologic.

În urmă cu doi ani, în Convenția de la Istanbul ratificată de România, a apărut o definiție nouă:

„Gen va însemna rolurile, comportamentele, activitățile construite social, pe care o societate dată le consideră adecvate pentru femei și bărbați”. (Art. 3, alin. c)

Impresia generală este că fiecare poate să creadă orice vrea despre sex și gen, și poate să se identifice oricând cu orice sex și cu orice gen.

Recent, la Focșani, a fost organizată o manifestare cu afiș destinată elevilor care erau invitați să asiste la o conferință despre „egalitatea de gen”, „combaterea violenței în familie”, „dezvoltarea personală” etc. În realitate elevii au asistat la scene de film homo și la pledoaria unui transgender pe numele lui neaoș „Brăila”. În felul acesta organizatorii au încalcat Art. 29 Alin. 6 din Constituția României care prevede că părinții au dreptul constituțional să își educe copiii și trebuia să li se ceară consimțământul. De asemenea au mai încălcat și art. 487 din Codul civil, care spune că părinții au datoria să se îngrijească de dezvoltarea psihică a copiilor potrivit propriilor lor convingeri.

Fiind prinși cu „cioara vopsită”, au pus copiii să iscăleasca pe loc un formular de acord al părinților. Probabil că, potrivit teoriei gender, copilul poate fi propriul lui părinte și de ce nu? - și invers.

Creștinii - cei mai afectați de această modernă și de import pedagogie și democrație - nu obișnuiesc să își rezolve problemele în justiție. Dar credem că dacă inițiatorii și cei care pun în aplicare teoria gender ar avea un minimum simț al dreptății (care la cei mai mulți oameni e înscris în genele creației), ar trebui să ceară iertare zecilor de mii de părinți români.

Învățătura creștină este perfect clară în această privință. În chiar prima referire biblică la crearea omului, în Facere 1,27, citim: „Și a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; a făcut bărbat și femeie”. Genul este, așadar, un dat creatural. Această afirmație apare repetată puțin mai departe în aceeași primă scriere biblică, anume în Facere 5,1-2: „Când a făcut Dumnezeu pe Adam, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu. Bărbat și femeie a făcut și i-a binecuvântat și le-a pus numele: Om, în ziua în care i-a făcut”.

În miercurea celei de a două săptămâni a Postului Mare s-a citit la slujba Ceasului al șaselea o Paremie din cap. 5 al cărții profetului Isaia: „Vai de cei ce zic răului bine și binelui rău; care numesc lumina întuneric și întunericul lumină; care socotesc amarul dulce și dulcele amar!” (Isaia 5,20). Să ne ferească Dumnezeu de a cădea în osânda acestui „Vai”!

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI