Grupul a cerut autorităților din St. Petersburg permisiunea de organiza marșul chiar acolo, pe data de 3 martie, spunând că se așteaptă ca aproximativ 600 de susținători gay să participe. Inițiativa vine la doar câteva zile după ce o campanie homofobă a fost folosită pentru a-i avertiza pe ruși în legătură cu ce se va întâmpla dacă nu vor vota pe 18 martie.

În felul lor de a spune, aceștia au vurt să își declare susținerea față de președintele Vladimir Putin.

”Ne-am decis să arătăm țării că suntem o comunitate implicată în această societate prin a-l susține pe președintele Putin în cursa electorală”, se arată în declarație publicată online marți de către comunitatea gay.

După ce și-au depus cererea pentru a organiza marșul, membrii grupului au participat la mai multe ”sesiuni bisericești” la Catedrala Smolny cu scopul de ”a se ruga pentru victoria președintelui”.

Au promis că vor folosi marșul pentru a-l lăuda pe Putin pentru ”legile prin care întărește fundația morală a societății ruse” și pentru faptul că a ”a oferit merite și medalii gayilor”, scrie TheMoscowTimes.

Această intenție a stârnit o controversă majoră dupp ce, în anul 2017, președintele rus a declarat că este ”datoria sa de împiedica mariajul între persoanele de același sex”. Întrebat de ce consideră că este în puterea sa să facă asta, el a răspuns că ”Mariajele între persoanele de același sex nu produc copii. Dumnezeu a decis și trebuie să avem grijă cu rata natalității din țara noastră. Trebuie să susținem familia”.