Evenimentul Zilei > Social > Control la toate spitalele din țară. Probleme grave peste tot
Control la toate spitalele din țară. Probleme grave peste tot

Control la toate spitalele din țară. Probleme grave peste tot

Conform reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, niciun spital din județul Vaslui nu are autorizație de securitate la incendiu. Mai mult, la unitățile medicale există grave probleme la instalațiile electrice.

Astfel, la Spitalul Județean de Urgența (SJU) Vaslui, Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad și Spitalul Municipal „Dimitrie Castrioan”, sunt probleme cu instalațiile electrice, cu căile de acces, iar asta ar putea facilita producerea unei tragedii precum cea de la Piatra-Neamț. Unitățile sanitare din județ au primit mai multe avertismente și amenzi, însă nici până în ziua de azi situația nu a fost remediată.

Zece pacienți diagnosticați cu COVID-19, care erau în stare critică și primeau îngrijiri în secția Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț și-au pierdut viața, sâmbătă seara, după ce un incendiu a cuprins încăperea în care se aflau. Potrivit conducerii unității sanitare, victimele sunt șapte bărbați și trei femei cu vârste cuprinse între 67 și 86 de ani. Ceilalți șase pacienți, care se aflau în salonul alăturat celui care a fost afectat în totalitate de incendiu, au fost transferați sâmbătă noaptea către spitalul modular din Lețcani, județul Iași.

Medicul Cătălin Denciu, care era de gardă în momentul izbucnirii incediului și care a intervenit pentru a salva pacienții internați în ATI a fost trasferat, duminică dimineața, la o clinică din Belgia, după ce cu o seară înainte a primit îngrijiri medicale la Spitalul Floreasca din București.

Control la spitalele din toată țara

După tragedia de sâmbătă, de la Piatra Neamț, autoritățile au anunțat controale la spitalele din toată țara. Se va verifica nivelul de instruire al medicilor și asistentelor în cazul unor situații de urgență și asta deoarece, fără o instruire corespunzătoare, astfel de tragedii s-ar putea produce în orice moment. Decizia de a se face aceste controale a fost luată, duminică, în întâlnirea pe care premierul Ludovic Orban a avut-o, la Palatul Victoria, cu Nelu Tătaru, Raed Arafat, șeful IGSU Dan Paul Iamandi și directorul Inspecției Sanitare de Stat Mioara Comana, scrie vremeanoua.ro.

Verificările vor începe de luni „în toate secțiile de terapie intensivă de la nivel național pentru verificarea instalațiilor și a condițiilor de punere în funcțiune a aparaturii medicale”. În cadrul aceleiași ședințe a fost realizată analiza intervenției în cazul tragediei de la Spitalul Județean din Piatra Neamț, stadiul transferului pacienților supraviețuitori și a fost solicitată colaborarea tuturor instituțiilor abilitate în desfășurarea cu celeritate a anchetei pentru stabilirea cauzei incendiului.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.